GÜNDEM Haberleri Tümü
banner1032

Yabancı filmler sınıfı geçti

 Gebze Belediyesi tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen yazlık sinema akşamları bu sene Gebze Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek. Son Mektup Çanakkale adlı yerli film Cumartesi akşamı 20.45’te bizlerle olacak. 6 akşam boyunca Cumhuriyet Meydanında yerli ve yabancı filmlerden oluşan yapımlar ücretsiz olarak gösterimde olacak. 

**
Film seçimlerini genel anlamda başarılı bulduğumu söylemeliyim. Özellikle 21 Ağustos akşamı gösterimi gerçekleşecek olan Milla Jovovich’in başrolünde oynadığı Ölümcül Takip adlı filmi bence Gebzeliler kaçırmasın. Bu filmi listeye dahil edenleri de kutluyorum, iyi bir seçenek tercih etmişler. Film gişede de ciddi bir başarı göstermişti. 
**
Yerli yapımlar konusunda ise karşımızda Mahsun Kırmızıgül sineması yani Mucize var. Bu sezon pek çok yerli yapım beyazperdede yer aldı ve zaten GKM’de birden fazla gösterilen Mucize’yi tekrar karşımıza çıkarma isteği ise bence fazla ısrarlı olmuş, onun yerine pek çok seçenek olabilirdi. Kaldı ki Mucize sezon içinde gişede de ilgi görmesine karşın birden çok kez izlenecek şahane bir yapım da değil bu tercih biraz fazla ısrar. 
**
Öte yandan Julıanne Moore’u Altın Küre ödülü ile tanıştıran Unutma Beni de sinema akşamlarının önemli filmlerinden biri. Film seçimlerinde yabancı yapımları daha başarılı bulduğumu söylemeliyim. Ayrıca belki bir dahaki dönem film seçimleri için bir anket de düzenlenip halka ne izlemek istedikleri sorulabilir. Bazı belediyeler sinema akşamları için bu yöntemi tercih edip ne izlemek istedikleri için web siteden anket yapıyor. 
**
Her şeye rağmen sinema akşamları düzenlemek insanları bir arada tutmak eski sinema akşamları kültürünü devam ettirmek bunları ücretsiz düzenlemek gerçekten güzel. Kültür ve sanat için atılacak her adım hepimizden alkış alıp desteklenir. Gebze Belediyesi Cumhuriyet Meydanında herkes için güzel 6 akşam düzenlemiştir ve bunun adına düzenleyen herkese teşekkür etmemiz şart, önemli olan bunların artması ve devam etmesi. 
**
Ayrıca daha önce yazdığımı yeniden tekrarlıyorum. Vefa duygusunu benimseyen bir belediyemiz var. Bu tip sinema akşamlarını bir defalık da Yeşilçam sineması için düzenleyip Yeşilçam sinemasındaki yıldızlarımıza saygı ve vefa gösterebiliriz. Hem o filmleri yeniden izler hem de o yıllara dair bir nostalji yolculuğuna çıkarız. Hem ben inanıyorum ki mesela Selvi Boylu Al Yazmalım ya da Hababam Sınıfı, Mahsun Kırmızıgül sinemasından daha fazla ilgi görecektir! 

banner1033
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz