GÜNDEM Haberleri Tümü

Gazeteciler Federasyonu ve hatıralarım

 Artık hatıralarımızı yazmaya başladık. Anılar önemli belgelerdir. Trabzon’da kalemi 1975 yılında elime almış ve gazetecilik maratonunda koşmaya başlamıştık. Aradan tam 40 yıl geçmiş. O zaman henüz 15 yaşındaydım. Her şeyi tozpembe görüyordum. Mesleği profesyonel olarak 35 yıldır sürdürüyorum. Dernek ve cemiyetlere üyeliğim 35 yıldır devam etmekte. Gebze Gazetesi’ni 1985 yılında yayınlamaya başladıktan sonra, Genel Merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliği’ne üyelik kaydımı yaptırmıştım. 1986 yılında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunu yapan ekip içerisinde yer almış ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olmuş, Türk Basın Birliği’nin Kocaeli Şubesi’nde uzun yıllar aktif görev yapmıştım. Basın Konseyi dâhil birçok basın meslek örgütünde aktif görev aldıktan sonra 4 yıl Anadolu Gazete sahiplerini temsilen Basın İlan Kurulu’ndan Genel Kurul üyeliği yaptım. Gerçekten basın meslek örgütlerindeki faaliyetlerim, oralarda görev almak bana manevi derecede çok büyük katkısı oldu. Maddi olarak zaman kaybım, maddi harcamalarım olmasına rağmen edindiğim tecrübeler ve dostluklarımız halen baki. Baki kalmaya da devam ediyor. 

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU’NUN KURULUŞU
Benim için önemli dönüm noktalarından bir tanesi de 1996 yılında Aksaray’da bizimde aralarında bulunduğumuz birçok cemiyet ve dernek tarafından basın meslek örgütünün üst kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşunda görev almamızdı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu 1996 yılında Aksaray’da kurulmuştu. Bizde bu kuruluşta o zaman Anadolu Yayıncılar Birliği Genel Başkanı olarak kurucular kurulu arasında yer almıştık. 
Daha sonra bizim buradaki başarılı faaliyetlerimizden rahatsız olan bazı isimler bizi bu kurumun kuruculuğundan düşürmüşlerdi. Biz hiç işin üzerinde durmadık ve çalışmalarıma devam ettik. Aradan yıllar geçti ve 4 yıl önce Alanya’da toplanan Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Başkanları konseyine davet edilip, bu kez AGRT Genel Başkanı olarak toplantıya katılarak yeniden görev aldık. Bundan sonraki ilk genel kurulu Ankara’da gerçekleşti ve hiç talepte bulunmamamıza rağmen onur kurulunda bize de yer verildi. Yaşları 50’yi aşmış duayen gazeteciler birlikte onur kuruluna seçildik. Güzel bir genel kurul gerçekleşti. Bana göre Genel Kurulun en anlamlı faaliyeti kurucu başkanlara vefa ödülü verilmesiydi. TGF’nin kuruluşunun ardından 19 yıl geçti ve başlatılan çok güzel çalışmalar bugün devam ediyor. TGF’nin bugün Ankara’da çok güzel bir yeri var. Genel Kurul’da bizde bir konuşma yaptık. Konuşmamızda Basın Yayın Genel Müdürlüğü, RTÜK ve Basın İlan Kurumu yasalarının yeniden gözden geçirilmesini istedik. Konuşmamız büyük ilgi topladı. Basın yasası yeniden gözden geçirilmedi. 
TGF’nin Genel Kurulu’nda oluşan yeni yönetim kurulu listesini ve yeni yönetimde yer alan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’un açıklamalarını sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Yönetim Kurulu (Asil)
Yılmaz Karaca, Mehmet Ali Dim, İbrahim Erdoğan, Misket Dikmen, Cafer Esendemir, Veli Altınkaya, Recep Aydın, Mehmet Veysi İpek, İbrahim Ay, Çetin Gürol, Mikail Pelit, Osman Altınışık, Sezai Matur, Celil Acar, Derya Akbıyık.
Onur Kurulu (Asil)
Ahmet Ünal, Ahmet Abdullahoğlu, Gökhan Erkmen, İdris Yavuz, İsmail Kahraman, Cumhur Kılıççıoğlu, Hüsnü Arslan.
Denetleme Kurulu (Asil)
Kemal Özdilek, Mustafa Doğan, Bayram Ekici, Erol Tayhan, Arif Arslan, Faik Bakoğlu, Hikmet Kurada.
Yüksek İstişare Kurulu (Asil)
Lütfü Karakaş, Halit Yılmaz, Mehmet Emin Güzbey, Naci Akyazı, Birkan Demirci, Metin Kösedağ, Selahattin Şener, Osman Çetinkaya, Şahin Özer, Avni Gelendost, Sait Yanık, Ercihan Çakmak, Mehmet Yirun, Halil İbrahim Hüner, Halil Eğriboyun, Gökhan Kökçak, İsmail Temiz, Mehmet Işık, Cemal Kaplan.
KOCAELİ’DEN 3 İSİM VAR
Yılmaz Karaca’nın genel başkanlığında 15 kişiden oluşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun yeni yönetim kurulu üç yıllığına göreve seçildi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol yeni seçilen yönetim kuruluna seçildi. Diğer taraftan Yüksek İstişare Kuruluna ise Halit Yılmaz ve Cemal Kaplan, Onur Kuruluna ise İsmail Kahraman girerek büyük bir başarı elde ettiler. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol yaptığı açıklama da, ” Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulunda yer almaktan büyük mutluluk yaşıyorum. Benimle birlikte Yüksek İstişare Kurulunda yer alan Halit Yılmaz ile Cemal Kaplan ve Onur Kurulunda yer alan İsmail Kahraman’da ayrı bir onur yaşattılar. Cemiyetimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.
Sonuç olarak bugün gazetecilik hatıralarımı da kaleme alarak sizlerle paylaştım. Kavgadan hiç bir şey elde edilmiyor. Önemli olan fikirlerin konuşması. Bugün savunduğumuz birçok fikir gerçekleşiyor. 35 yıllık gazetecilik hayatımda keşke dediğim şey çok az olmuştur. Bundan sonra da gazetecilik hatırlarımı yazmaya devam edeceğiz. 
BAĞSAĞLIĞI
Dünya gerçekten fani. Önemli olan kubbe de hoş seda bırakmak. TGF Genel Kurulu’nda çalışmalarımızı sürdürürken soyadı adaşımız olan Kocaeli TV’nin yayın yönetmelerinden Aybey Kahramanlı’nın vefat haberini aldık. Kahramanlı, güzel programlar yapıyordu. Kocaeli basın tarihinde hep hayırla anılacak. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Vefat haberini aldığımız bir diğer isimde DSP’den Kocaeli Milletvekilliği yapan Ahmet Arkan. Kendisiyle gazeteci, siyasetçi ve sanayici üçgeninde birçok söyleşimiz görüşmemiz oldu. Yolumuz birçok kez kesişti. Keşke Sayın Arkan Kocaeli bölgesine büyük hizmetler yapabilseydi. Ama fazla bir hizmetinin olduğuna şahitlik yapamıyorum. Yine de kendisi Kocaeli’de bir siyasetçi olarak anılacak. Arkan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. 

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz