Türkiye’de bir zihniyet var ki, kendileri gibi düşünmeyen, yemeyen, içmeyen, gezmeyen karşıt görüşteki insanların yaptıklarının alayına karşı. 
   Olaylara ideolojik bakan, sözde entelektüel ve çokbilmiş, bir kısmı sosyalist, bir kısmı ulusalcı, bir kısmı solcu olan statükocu bu zihniyet aslında değişime, dönüşüme ve Türkiye’nin gelişmesine karşı. 
  Yangına hep körükle giderler. 
Kırağıyı kış yaparlar, başlarına taş düşçe kendileri gibi düşünmeyenlerden bilirler. 
 Özetle kim bu zihniyet derseniz, Türkiye’nin vizyon projelerine karşı çıkan gezici zihniyeti ile aynı zihniyet.
  Nereden çıktı bu yazı? Dediğinizi duyar gibiyim.
Televizyonlardan da izlediğiniz gibi Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Karadeniz’de 8 ilini kapsayan Yeşil Yol Projesi’ne karşı Rize’de bir gurup eylem yapıyor. 
  Bir nine dozerin çalışmasına izin vermedi. Masum ninenin saf düşüncelerini istismar eden zihniyet seslerini duyurmak için iyi bir malzeme bulmuşlar. Amaçları üzüm yemek değil, bağcıyı döğmek olan statükocu zihniyetin derdi Karadeniz’in gelişmesine engel olmak.
  Onlar, önlerinde hayvanlar, sırtlarında sepet 14-15 saat yürüyerek hiç yaylaya çıkmadılar.
  Onlar bölgesinden çıkan iki Başbakan ve Cumhurbaşkanının yaylara kadar çıkardığı yoldan istifade ettiler ama aynı fikir ve düşüncede olmadıkları için onların yaptıklarına hep karşı çıktılar.
  Karedeniz Bölgesi gelişmişlik düzeyi açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bazı illerinden kısmen, Marmara, Akdeniz,  İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nden çok geridedir.
  Karadeniz Bölgesi tarihi, kültürel ve doğal güzellik açısından diğer 7 bölgenin bir çoğundan daha ileridedir. 
  Doğal güzellik açısından Karadeniz Liste’nin birinci sırasındadır.
Dolayısı ile bu kadar tarih, kültür ve doğal zenginliği olan bir bölgenin geride kalmasının birinci nedeni Karadeniz Sahil Yolu dışında yeterli bur ulaşım ağının bulunmaması ve bölgenin yeterinde tanınmamasıdır.
Yol medeniyettir.
Karadeniz’de keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal bir medeniyetin tanınması ve tanıtılması bir turizm yoluna ihtiyaç vardı. 
Buda DOKAP’ın hayata geçireceği Yeşil Yol Projesi’dir.
 Projeyi İsmail Bey ile geçtiğimiz yıl ziyaret ettiğimiz ve merkezi Giresun’da bulunan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’den öğrendiğimizde’ İşte Karadeniz’in kurtuluş yolu” diyerek çok heyecanlanmıştım. 
 
  Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Turizm Master Planı çerçevesinde  yürütülen Yeşil Yol Projesi Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon olmak üzere 8 Karadeniz ilini kapsayan 2.600 km’lik ana aksı belirleyen önemli bir projedir.
Bu projenin amacı ulaşımda kolaylık sağlamak ve bölgedeki kalkınma unsurlarını harekete geçirmektir.
 Karadeniz’in tüm tarihi ve doğal güzelliklerini yerli ve yabancı turizme açacak, binlerce kişiye istihdam sağlayacak, Karadeniz insanının yıllardır çektiği çileye son verecek projeye karşı çıkan zihniyet aslında Karadeniz’in kurtuluşuna karşı çıkıyor.
Yol medeniyetse, yeşil yola karşı çıkan medeniyetsizlere rağmen bu proje devam edecektir.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981