banner1024

Dün gece, İslam inancının en güzel gecelerinden birisi olan Mevlit Kandili’ni idrak ettik. Dini ve milli günlerimiz içerisinde kandillerin çok ayrı yeri ve önemi var. Bu dini günlerimize kandil denmesinin en önemli nedeni bu günlerde yaşanan hadiselerin insanlığı ve dünyayı kandil gibi aydınlatmalarıdır. Kandiller bütün İslam coğrafyasında kutlanmaktadır.

  Kandiller dolayısıyla cep telefonlarımız mesajlarla kilitlenmekte. Tanıyıp tanımadığımız herkesten kutlama mesajları almaktayız. Kandiller ne güzel günler. Camiler dolup taşmakta. Evlerimiz ve işyerlerimizde bir başka huzur yaşamaktayız.

İsterseniz zamanı bir durduralım çocukluk yıllarımızda yaşadığımız kandillere tarihi bir yolculuğa çıkalım.

Kandil günleri, bayram arefeleri, Ramazan ve Kurban bayramları çocukluğumuzu doya doya yaşadığımız o coşkulu yıllar. Hatırladığımızda bazen hüzünlenip bazen duygulanıp bazen de yaptığımız yaramazlıklarla kendi kendimize güldüğümüzü görür gibi oluyorum.

MEVLİD KANDİLİ’NİN ÖNEMİ

Kandiller içerisinde Veladet Kandili’nin çok ayrı yeri ve önemi var. Mevlid Kandili olarak da bildiğimiz veladet kandilinde Allah Rasülü 571 yılında dünyayı şereflendirdiği gündür. Bunun dışında peygamberimizin Mirac’a çıktığı Miraç Kandili, ana rahmine düştüğü Regaip Kandili, bütün Müslümanların affedildiği berat Kandili, bin aydan hayırlı olan ramazan-ı şerifin 27’sinde idrak ettiğimiz Kadir Gecesi insanlığın aydınlandığı güzel ve anlamlı geceler.

Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı şereflendirdiği geceyi idrak ettik. Yer yüzünde savaşların, cinayetlerin, vefasızlıkların, ikiyüzlülüklerin, adam kayırmacılığın arttığı bir dönemdeyiz. Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği Mevlid kandili inşallah İslam alemi ve Müslümanları birleştirir. Yaşanan bunca çirkinlikler arkada kalır.

1443 yıl önce de dünya böyle fesatlarla, çirkinliklerle doluyken, alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendiren Peygamber Efendimiz dünyaya geldi. Yer yüzündeki çirkinlikleri bir bir ortadan kaldıran İslam bugün ne yazık ki yeterince yaşanamıyor. Mekke ve Medine topraklarında Allah resulünün dünyayı şereflendirdiği insanlığa barış ve huzur dini İslamiyet doğup, safha safha tüm dünyaya yayılıp huzuru verirken bugün ne yazık ki kan ve göz yaşı içerisinde.

Kandil dolayısı ile 10 yıl önce Mekke ve Medine’de çektiğimiz Hicaz’da peygamber izleri belgeselimizi buradan sizlerle paylaşıyorum. Kandillerin insanlık alemine huzur İslam coğrafyas                  ına barış ve ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Her günümüz kandiller gibi olsun :
Hicaz’da. Peygamber. İzleri. Belgeseli
https://www.youtube.com/watch?v=MTLz7tz_zvE

Medine Müdafii Belgesel Sinevizyonu lingi
https://www.facebook.com/BelgeselYayin/videos/1526849264077492                   /

PEYGAMBER EFENDİMİZ DOĞDUĞUNDA GERÇEKLEŞEN 7 MUCİZE

1- Hazret-i Âmine’nin bildirdiğine göre kendisi, ne hâmileliği ne de doğum esnâsında hiçbir zahmet çekmemiş ve Allâh Rasûlü dünyâya gelirken doğu ile batı arasını aydınlatan bir nûrun kendisinden çıktığını görmüştür. Peygamber -aleyhissalâtü vesselâm- temiz bir şekilde, ellerini yere dayayarak doğmuş ve başını semâya kaldırmıştır.

2- O anda şeytan, hayâtında hiç olmadığı kadar büyük bir çığlık koparmıştır.

3- İran başkadısı ve din adamı Mûbezân, rüyâsında birtakım serkeş develerin bir sürü yürük atları önlerine katarak Dicle ırmağını geçtiklerini, İran topraklarına yayıldıklarını görmüştür.

4- Semâve Vâdisi’ni su basmıştır.

5- Kisrâ’nın sarayından 14 sütun yıkılmıştır.

6- İranlıların, tapınaklarında bin yıldan beri hiç sönmeden yanan ateşleri sönmüştür.

7- Âişe -radıyallâhu anhâ-’nın anlattığına göre Mekke’de ticâretle meşgul olan bir yahûdî, Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in doğduğu gece, Allâh Rasûlü’nün dünyâyı teşrîfinin alâmeti olan yıldızın doğduğunu görmüş, Kureyş meclislerinden birine giderek:

“Ey Kureyşliler! İçinizde bu gece çocuğu doğan var mı?” diye sormuştu.

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981