banner1024

    Türkiye kamuoyu uzun süredir tartıştığı başkanlık sistemi ile ilgili herkes görüşünü açıklıyor. MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin çıkışından sonra AK Parti düğmeye bastı, Türkiye Başkanlık sistemine geçmek için Anayasa taslağı ve referandum takvimi konuşulmaya başlandı. 
 
  AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile önceki gün gazetemiz tesislerinde Başkanlık Sistemi ve Gebze Bölgesi’nin geleceği üzerine uzun bir süre sohbet yaptık. Sayın Milletvekili Yaman Başkanlık sistemi ile ilgili çok önemli değerlendirmeler yaptı. Türkiye’nin her bakımdan Başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini örnekleriyle paylaştı. 
 
 Sayın Yaman, siyasette önemli bir isim. Belediye Başkanlığı’ndan sonra açık sözlülüğü ve kendine has doğruları söylediği için ikinci dönem Başkan gösterilmedi. 7 Haziran seçimleri sonrası siyasette ezber bozduğu için, Cemil Yaman’a imkan doğdu, Başkan adayı gösterilmeyen sayın Yaman Milletvekili seçildi. 

   Gerçekten siyaset çok enteresan ve inişli çıkışlı bir yol. Neyin ne olacağı belli değil. Sayın Yaman, ikinci dönem Başkan olsaydı, Milletvekili olamayacaktı. Veya “beni başkan yapmadınız” diye partiye küsse idi yine Milletvekili seçilemeyecekti. Gerçekten olan da hayır var. Bazen şerden hayır, hayırdan şer doğuyor. 
 
   Sayın Yaman’ın Başkanlık konusunda ki değerlendirmesi bir çok bakımdan önemli Afyon toplantısının ardından bu konuşmayı gerçekleştirdik. Kocaeli ve Gebze Bölgesi ile ilgili de görüş ve düşüncelerini öğrenmeye çalıştık. Sayın Yaman ile yaptığımız uzun bir söyleşi gazetemizde de geniş bir şekilde yarın Röportaj olarak yayınlanacak. Ayrıntısını burada okuyabilirsiniz. Sayın Yaman’ın kısa değerlendirmelerini bugün sizlerle paylaşıyorum. Mutlaka bu röportajı okumanızı tavsiye ediyorum.

SAYIN YAMAN NE KONUŞTU?

-Önümüzde bir referandum var. Her ne olursa olsun biz 367’nin üzerinde bir oyla da kabul edilirse Başkanlık sistemini halka götüreceğiz. Bu kararın altında halkın imzası olması lazım. MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşması bu konuda önemli. Biz halka güveniyoruz. Halkımız ne isterse biz onu yaptık onu yapmaya devam ediyoruz. 

-Parlamento yine olacak.  Yasama ve yürütme iç içe. Bunların ayrıştırılması gerekiyor. Hükümet parlamento da kendi işini yapacak. Yasayı Parlamento çıkaracak. Milletvekili eğer Bakan olmak istiyorsa istifa etmesi gerekecek. Başkanlık sisteminde her seçilen yüzde 50 üzerinde seçilecek. Güçlü bir şekilde meclise gelecek. Amerikan modeli olmayacak. 

-Yerli ve milli bir model olacak. Halkın istediği bir model olacak. Güçlü bir hükümet olacak. Koalisyon hesapları yapılmayacak. 

-Gebze Bölgesi’nin eksikleri nelerdir biz biliyoruz. Gebze AK Parti ile beraber çok büyük yatırımlar aldı. Tıpkı Kocaeli ve ülkemizin tamamı gibi. Gebze’de bu yatırımlardan payını düşeni aldı. Ama eksiklerimiz vardır tabi ki. 

-Gebze dinamik üreten bir şehir. nüfusu artan bir yer. Kocaeli’de olmayıp da Kocaeli’den beslenen binlerce insan var. Bu şehir hizmet alırken yatırım alırken de göz önünde bulundurulabilir. Yatımların yapılmasıyla ilgili işlerin takipçisiyiz. Ülke gündemi çok yoğun ama biz bu işlerin de sahibiyiz.

Evet Sayın Cemil Yaman, Kocaeli siyasetinin nabzını çok iyi tutan bir isim. Önümüzdeki günler, siyasetin yeniden gündemde olacağı, referandum için mitinglerin düzenleneceği, ak parti tarafından başkanlık sisteminin konuşulacağı günlere giriyoruz. Şimdiden siyasi çalışmalar memleketimize hayırlı uğurlu olsun.  

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981