banner1024

Milli ve manevi tarih bilinci açısından Dini ve Milli Bayramlarımızın önemi çok büyüktür. Bu yıl ilk kez Miraç Kandili ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı güne denk geldi.  Bu bakımdan biz de her iki konuyu gündeme alarak bir makale kaleme almak istedim. Özellikle dini ve Milli bayramları tarih bilinci açısından ele alıp ne anlama geldikleri net bir şekilde ortaya konmalıdır.

Miraç Kandilimiz…Kandiller manevi havanın doruğa ulaştığı, manevi dünyamızın aydınlandığı gecelerdir. Adı üzerine kandil gibi hem gönlümüzü hem ömrümüzü aydınlatır. Miraç kandilini dün akşam idrak ettik. Miracın gerçekleştiği, Peygamber efendimizin Yüce yaradandan ümmetinin bağışlanmasını istediği Miraç kandili bugün İsrail işgali altında ki Mescidi Aksa’da gerçekleşmişti. Mescidi Aksa bugün İsrail zulmü altında inliyor. Türkiye Filistinli kardeşlerine önem veriyor. Kudüs’e sahip çıkıyor. Keşke diğer İslam ülkeleri ama özellikle İsrail bölgesinde yaşayan 3 Milyona yakın Filistinli, Filistin davasına sahip çıkıp, Filistinlileri koruyabilse.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMINI KURTLARKEN

Dün ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladık. Anadolu, İngiliz, Fransız ve Yunan İşgalinin hedef tahtası halindeyken, Ankara’da yine bir mübarek Cuma günü Hacı Bayram Cami’nde kılınan Cuma namazından sonra başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve diğer devlet erkanı ve diğer Milletvekilleri bugün Ulus’ta ki tarihi meclis binasının açılışını gerçekleştirip, ilk oturumunu yaparak Anadolu’nun işgalden ve düşmandan temizlenmesi için kararlar almıştı. Bu bakımdan çocuklara armağan edilen 23 Nisan Bayramının Milli tarih bilinci açısından önemi bir kez daha vurgulanmalı. Çocuklarımıza gençlerimize, Milli tarih bilincimizde öğretilmelidir.

SOSYAL MEDYA DA NE PAYLAŞTIK?

Miraç…Peygamber efendimizin Kuran-ı Kerim'de ayetle sabit olan bu gün. İsrail İşgali altında inleyen Kudüs'ü şerifdeki Mescidi Aksa’dan Allah (cc) ile bizatihi görüşmek üzere Sema'ya çıktığı, tüm müminlerin bağışlanmasını yüce Allah’dan niyaz ettiği ayrıca kutlu doğumu ile dünyayı şereflendirdiği mübarek gün ve gecelerdeyiz.

Yine dün Anadolu'nun bir çok yerinin Yunan, Fransız ve İngilizler tarafından işgal edildiği bir dönemde, düşmanı Anadolu'dan çıkarmak üzere 23 Nisan 1920’de Ankara'da Büyük Millet Meclisinin Hacı Bayram caminde Cuma namazı kılındıktan sonra dua edilerek açıldığı gün olan 23 Nisan bayramını kutluyoruz. Bu bayramı çocuklara Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa armağan etmişti.

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ

İngilizlerin desteği ile Yunanlılar Meclis'in açıldığı Başkent Ankara’nın 70 km yakınına kadar gelmişler ve Yunan mezalimi yapıyorlardı. 22 gün ve gece süren, tarihin en uzun süreli meydan muharebesi ile Viyana’da başlayan bozgun ve toprak kaybını, Haymana-Polatlı-Sakarya ovasında durdurduğumuz Sakarya meydan savaşında çoğu gönüllü mürettep alay erleri ile subaylardan oluşan 5700 şehit verilmiş, talihimiz değişmiş ve tarih yeniden yazılarak Türkiye devletinin kuruluşu, Sakarya meydan muharebesi ile gerçekleştirilmişti. Sakarya Meydan Muhabereleri ile ilgili yazdığımız yazıları aşağıda ki adreslerden okuyabilirsiniz.

http://www.gebzegazetesi.com/23-nisan-ulusal-egemenlik-cocuk-bayrami-ve-sakarya-meydan-muharebeleri-makale,1851.html

http://www.gebzegazetesi.com/ankarada-tarihe-yolculuk-makale,1843.html

http://www.gebzegazetesi.com/kop-dagi-ve-sakarya-meydan-muharebesi-alani-tarihi-milli-park-oldu-makale,1758.html

 

ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPILMALI

Çocuklarımız ve gençlerimize Miraç Kandili, Kutlu doğum, 23 Nisan bayramı ve Sakarya meydan muharebesinin önemini anlatıp ve öğretmeliyiz. Ulaştırma Bakanlığı Polatlı'ya özel ve ucuz tren seferleri koymalı, Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere Sakarya savaşının geçtiği yerleri gezdirmek için özel çalışma yapmalı. Çocuklarımız ve gençlerimiz milli ve manevi tarih bilinci ile yetişmeli. Devletimizin güçlü, milletimizin Birlik ve beraberliği İslam coğrafyasındaki akan kanların durması için mübarek Miraç gecesi hep birlikte dualar ettik.

Bu vesileyle bir kez daha Miraç Kandili ve 23 Nisan bayramını kutluyor ve tebrik ediyorum. Bir kez daha Milli ve manevi tarih bilincine sahip olunması dileklerimle, Mübarek Miraç kandilini candan tebrik ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızı kutluyorum. Temennim dini ve Milli günlerimiz, Milli ve manevi tarih bilincinin oluşmasına vesile olur.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981