banner1006
 Çağan Irmak’ın yeni filmi Nadide Hayat bir kadının öyküsü olarak karşımıza çıkıyor. Nadide (Demet Akbağ) eşini kaybettikten sonra evde oturmaz ve “başkaları ne düşünürse düşünsün” diyerek daha önce bitiremediği üniversiteye yeniden yazılır ve hayata tutunmaya çalışır. Ardından da genelde karada değil denizde geçen eğlenceli hikaye başlar.

**

Şu kurala bir kez daha inandım; çok iyi filmlerini izlediğiniz yönetmenlerin sonraki yapımlarına gittiğinizde tüm yüksek beklentileri evde bırakmak lazım. Fazla beklenti diğer filmleriyle kıyas yaratıyor ki bu da ne yaparlarsa yapsınlar, hangi filmi çekerlerse çeksinler sizi bir türlü tatmin etmeyi başaramıyor.

**

Çağan Irmak yeni filminde tıpkı Prensesin Uykusun’da olduğu gibi animasyonlar serpmiş filmine. Konuşan kaplumbağalar ile Nadide’nin diyalogları eğlenceli sayılabilir. Filmde Demet Akbağ ve Yetkin Dikinciler’in oyunculukları her zamanki gibi başarılı. Genç oyuncular da kendilerine eşlik ediyor. Ama dediğim gibi yüksek beklentileri evde bırakmak lazım filme gitmeden önce.

**

“Elalem ne der diye hayatı ıskalama ve hayallerinin peşinden koş” temasıyla özellikle kadınların sevebileceği bir film Nadide Hayat. Eğlenceli ve komik bir hikaye. Filmin ortasında kalkıp salonu terk etmiyorsunuz ama “Babam ve Oğlum” gibi “Bir daha izleyelim” der misiniz? Orası biraz zor. Filmin yönetmeni Çağan Irmak olmasa bu kadar ilgi görür mü, o bile soru işareti olabilir.

**

Daha önceki filmleriyle hafızalara eski şarkıları kazıyan Çağan Irmak bu defa karşımıza Selda Bağcan’ın  ‘ O Günler’ şarkısıyla çıkıyor üstelik kendi sesiyle. Karşımızda pek çok Çağan Irmak filmi gibi gözlerimizi dolduran ve ağlatan bir film değil güldüren ve umut ettirmeye çalışan bir film var. Onca yıllık eşi ölen Nadide’nin filmde ölen eşini çok az anlatması ise ilginç.

**

Nadide Hayat kış günleri için vakit geçirmek adına ideal bir film. Diğer Çağan Irmak filmleri gibi bir şey bekleyenler ise sonunda kırgın ayrılıyor sinemadan. Film en iyi üç Çağan Irmak filmi arasına girer mi? Benim yanıtım; Mümkün değil. Filmin ilgi görmesini sağlayan Çağan Irmak’ın yönetmiş olması ve başrolünde Demet Akbağ’ın oynaması. Çağan Irmak sever biri olarak bundan daha iyilerini yapabildiğine ve yapacağına eminim. 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934