banner1001

Para kazanmanın gittikçe zorlaştığı bir zamanda yaşıyoruz. Bu nedenle elimizdeki paranın da kıymetini bilip değerlendirmemiz gerekiyor. Paranızı değerlendirebileceğiniz yatırımlardan bir tanesi de arsa yatırımlıdır. Arsa yatırımı riskli ama çok fazla kazandırma olasılığı yüksek bir yatırım türüdür.

Arsa alınacak alanı belirlerken şehir nereye doğru gelişme gösteriyor, nereler değerlenme eğiliminde, dahası nerelere daha zenginler için semtler yapılacak, nerelere imarda yüksek emsal  değeri verilecek bilmek gerekir. Bunun için de şehrin bir master planını bilmek, nerelerden yol geçirileceğini, nerelere imar ve iskân izinleri verileceğini bilmek gerekir. Ayrıca zaten hâlihazırda değerlenmiş yerlerden arsa almamaya bakmak, rayicine ulaşmamış, bilhassa rayicini geçmemiş yerleri bulmak gerekir. İmara henüz açılmamış, tarım arazisi olarak geçen arsalar, imarlı arsalara göre çok daha ucuzdur, imar geçince fiyatlar coşar, bu nedenle imara açılmamış ama orta vadede açılması kesin arsa bulmak gerekir. Arsa yatırımı genel olarak uzun vadeli bakılması gereken, ciddi paraları ancak gerçekten ileride değerlenecek yerleri keşfetmiş, zamanında ucuzken almış ve işler de planlandığı gibi gitmiş olduğu zamanlarda elde edilir. Öte yandan ülkenin hâlihazırdaki nüfus trendi ve demografik yapısı nedeniyle, hala daha büyükşehirler etrafındaki akıllı arsa yatırımları eninde sonunda yatırımcısına kazandıracaktır.

Kesinlikle karlı bir yatırım aracıdır ama dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır.
Öncelikler arsa değil toprak yatırımı diye düzeltelim çünkü her toprak parçası arsa değildir.

 

1- Kesinlik 1.derece tarım arazisi olan yerlerden uzak durun sittin sene imara açılmaz.
2- Su havzalarından 1.derece dere koruma programında olan yerlerden uzak durun, yatırımınız elinizde patlar.
3- Sanayi bölgelerinin
15 km çapındaki yerlerden yer almaya çalışın mutlaka prim yapar.
4- Yerleşim yerlerinin 15-
20 km çapındaki yerlerden toprak alabilirsiniz.
6- Yatırım yapmayı düşündüğünüz bölgenin iş imkânlarını, yıllık nüfus artış oranlarını, göç alıp almadığını kontrol edin. Bu size yatırımınızın geleceği hakkında bilgi verecektir.
7- Almayı düşündüğünüz yerin tapu fotokopisiyle belediyelerin imar müdürlüklerine gidip bilgi alabilirsiniz.
8- Ana yollara, eğitim kurumlarına, bağlantı yollarına yakın arazilere yatırım yapın.
9- İmarlı arsa alacaksanız merkezi yerlerden değil yeni imara açılmış ama altyapı çalışmaları bitmemiş henüz müteahhitlerin girmediği bölgelerden alın. Yapılaşma başlayınca kat karşılığı verip ev ve dükkânlara sahip olabilirsiniz.
10- Satın alacağınız yerin tapusunu mutlaka görün ve tkgm üzerinden tapuda yazan ada-parsel numaralarıyla sorgulamanızı mutlaka yapın.
Size gösterdikleri yerle sattıkları yer farklı olabilir.
11- Üstünde yüksek gerilim hattı, altında doğalgaz hattı olan yerlerden uzak durun.

Önce şu prensibi belirteyim: Her arsa ve arazi iyi prim yapmaz. Uzun yıllar ortalamasına baktığımızda nüfusu artan ve artışını sürdürecek  yerleşim merkezlerinde alacağınız arsa ve araziler prim yapar. Bu yerleşim merkezlerinin gelişmekte olan Lokasyonları ise daha fazla prim potansiyeli taşır. İkinci söyleyeceğim de şudur: Teori derki, "Uzun vadede arazi ve arsanın yapacağı prim, diğer tüm yatırım enstrümanlarını geçer" Ben de diyorum ki: "Türkiye'de doğru lokasyon’da, uygun fiyatla alınmış bir arazi, tüm yatırım enstrümanlarının toplamından uzun vadede daha fazla getiri sağlar"

Peki, arsa ve arazi neden çok prim yapar?

1)      Toplam nüfus arttığı için.

2)      Kentleşme oranı yükseldiği için.

3)      Alternatif yatırım araçları uzmanlık gerektirmesine rağmen, arsa ve arazini neredeyse hiç uzmanlık gerektirmemesi.

4)      Konut ve işyerinde bir maliyet vardır. Arsa ve arazide maliyet yok denilecek kadar azdır.

5)      Arsa ve arazi yatırımı sabır ister. İnsanlar çoğu zaman bu sabrı gösteremez.

6)      Konut ve işyerinde beklenti bitmiştir. Arsa ve arazide ise beklenti yüksektir. Aldığınız arazinin, arsaya dönüşmesi, yani imar uygulaması bile başlı başına bir beklentidir.

Yıllarca çalışıp biriktirdiğiniz paralarla neden mantıklı bir arsa yatırım yapmıyorsunuz?

 İşte size fırsat KAHRAMAN GRUP GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI hizmetinizde. 

Zengin ve fakirin felsefesi şöyledir: zengin parasıyla yatırım yapar ve geri kalanını harcar. Fakir ise, parasını harcar ve geri kalanıyla yatırım yapar.

Siz parasını harcayıp geri kalanıyla yatırım yapanlardan olmayın; Yatırımınızı yapın ve paranızı harcamaya başlayın. Çünkü doğru zamanda doğru bir bölge ve lokasyonda yapılan arsa yatırım mutlaka kazandırır.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934