banner1006
 Satmak istediğiniz gayrimenkulünüz için doğru fiyatı belirlemek çok önemlidir. Bunu için doğru bir analiz yapmanız gerekir. Ayrıca doğru alıcıları bulmak ve vakit kaybetmemek de önemlidir. İşte bütün bu noktaları takip etmek için profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var. Bunun için de bir gayrimenkul danışmanıyla çalışmanız gerekiyor.

Öncelikle gayrimenkul danışmanının tecrübeli ve güvenilir olmasına dikkat edin!
Gayrimenkul danışmanı gayrimenkul, pazarlama ve satış süreçlerine ilişkin yeterli eğitim ve donanıma sahip olmalı.
Bunun yanı sıra ilgili kanunlara yönelik bilgisinin de olması gerekir. Yani yasalara ve mevzuata hakim olmalı. Örneğin Borçlar Kanunu ya da Kat Mülkiyeti Kanunu’na ilişkin bilgi sahibi olması gerekir.
Gayrimenkul danışmanının güncel teknolojiyle uyumlu çalışması da önemlidir.Gayrimenkul danışmanının güncel pazarlama taktiklerini kullanması, potansiyel alıcılara ulaşmayı bilmesi de gerekir.
Hangi mülkte tecrübesi olduğu da dikkat edilmesi gereken bir nokta. Örneğin sadece konutla uğraşan birinin iş yeri ile ilgili hizmet vermesi zor olabilir.Ayrıca bir gayrimenkul danışmanı hizmet verdiği bölgeye hakim olmalı. Böyle bir danışmanla çalışmak daha etkili olur.
Gayrimenkul danışmanı sizi düzenli olarak bilgilendirmeli ve mülke dair raporlar sunmalı. Gayrimenkulün geleceğine yönelik avantajları ve dezavantajları birlikte değerlendirmeli, aynı dili konuşmalısınız.
Aynı dili konuştuğunuz, zamanınızı boşa harcamayan bir danışman hayatınızı kolaylaştırır. Bunun için de ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi ön plana çıkaran ve sizi anlayan bir danışmanı tercih etmelisiniz. Alanında uzman kişilerle çalışmak için kurumsal emlak ofislerini tercih etmekte fayda var. Ayrıca kurumsal firmaların belli kriterleri olur ve danışmanlar bu kriterlere göre çalışırlar. Bu nedenle kurumsal firmayı da tanımak ve araştırmak önemlidir.

· Bu konuda çevrenizden alacağınız olumlu tavsiyeleri de dikkate alabilirsiniz.

EXPERNET GAYRİMENKUL'ÜN KATKILARIYLA...
GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI
YASEMİN ÖZDOĞRU
EDİTÖR 
ENES EMRE ÖZTÜRK

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ahmet Egemen 6 yıl önce

bu çok değerli̇ bi̇lgi̇ paylaşımlarınız i̇çi̇n çok teşekkür edi̇yorum. yazılarınızı sürekli takip ediyorum yazılarınızın ve başarilarinizin devamini di̇li̇yorum....

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934