banner1001

 Öyle kahramanlar vardır ki bu topraklardan çıkıp ta adını dünya tarihine silinmez harflerle yazdıran, onların namıyla gurur duyar mukaddes Anadolu, onların emanetiyle her daim hayat bulur .

Onbaşı Seyit ; hani şu 275 kiloluk mermiyi sırtına yükleyip te koskoca Çanakkale Savaşı’nın seyrini değiştiren kahraman yiğit .

      Yıl 1915 , dünyanın kana susamış ve yeni sömürgeler peşinde koşan azgın devletleri , ağızlarının salyasını akıtarak girdikleri vatan toprağımızda hem karadan hem denizden saldırı halindeyken , genciyle yaşlısıyla verilen çetin mücadelemiz . Ve toprağa düşen sayısız şüheda , gök kubbede dalgalanan al bayrak yer kubbede şahlanan Allah - u Ekber nidaları .

Çanakkale ; Atatürk ‘ ün ‘’ Ben size taarruzu emretmiyorum , ölmeyi emrediyorum . Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir , başka komutanlar hâkim olabilir . ‘’ dediği ve Anadolu ‘ nun uzak yakın her köşesinden şehitlik ve gazilik makamına yükselen binlerce kahramanla tarihe geçen en kanlı zafer . 

Çanakkale ; İnancın ve cesaretin , hürriyet aşkı ve vatan sevdasının yegane şahidi . 

Bugün tam tamına 104 yılı geride bıraktık ve bir 18 Mart ‘ ı daha yad ediyoruz . Şerefle şanla gururla atalarımıza şükranlarımızı sunarken bu toprakların değerini yeniden hatırlıyoruz .

Evet her taşın altında isimsiz binlerce şehit ve her şehitin gölgesinden filizlenen milyonlarca ümit . Öyle bir ülkede nefes alıyoruz ki her zerresi hürriyet hamuruyla yoğrulmuş civanmertlerle dolu her köşesi irem bağlarıyla örülü cennet .

     Biz Onbaşı Seyit’in torunlarıyız , 27 . Alayın , 57 . Alayın torunları , Yahya Çavuş’un torunlarıyız ve biz Anadolu’yuz .

Uyanık , başı dimdik , göğsü vatana siper , ecdadıyla hür ecdadıyla nefer . 

104 yıl ve daha nice 104 ‘ ler gelip geçer nice zaferler yazılır tarihe Türk oğlu Türk ayakta durduğu müddetçe .

İmanla yoğrulur inanç imanla atılır adımlar ve hatırlanır Sakaryalar Çanakkaleler Dumlupınar , zaman akıp gitse de bugünler deryasından  ,  unutulmaz şüheda unutulmaz maziden yükselen seda .

     Hey Çanakkale hey gözümün nuru Anadolu ! sendelediğimiz vakitsiz şimdilerde savrulurken sağa sola , uyandır yeniden bu kahraman aziz ruhu ...

    Sibel Çakcak

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934