Belgeselci ve gazeteci olarak dünyanın dört bir tarafını geziyorum. Dünyayı bekleyen en büyük tehdit ve tehlike, kuraklık, iklim değişikliği ve yeşil alanların yok olması. Afrika çöllerini Orta Doğu Bozkırlarını, Anadolu’nun ormansız yerlerini gördüğümde, ormanlarımızın ne kadar değerli olduğunu anlıyorum.

  Geçen hafta Giresun’un Kümbet, Kulakkaya, Dereli, Yağlıdere, Espiye ve Güce dağlarındaydım. Karadeniz, sonbaharda da muhteşem. Eylül’ün son günlerinde yaylalarda kara borana tutulduk. Giresun dağlarında sonbaharın emvaye çeşit renk cümbüşünü ve sararmış yapraklarla yeşilin adeta bir halı deseni olduğuna şahitlik yaptım. Karadenizi, sonbaharda da gezmeye tavsiye ediyorum.

KOCAELİ ORMAN ZENGİNİ

   Orman yönünden ilimiz Kocaeli ‘de zengin. Yetkililerin ifadesine göre en fazla orman arazisine sahip illerine başında geliyor Kocaeli. Orman Bakanlığımız ve Kocaeli Orman işlet Müdürlüğü yetkilileri,

 Gebze Orman İşletme şefliği Ormanlara sahip çıkıp yeni yeni fidanlar dikiyorlar. Şehitler yararına dikilen fidan ekim törelerine şahitlik yapıyoruz. Bunlardan birisi de Gebze’nin en önemli eğitim kurumlarından lale bahçesi ana Okulu’nun törenlerini takip ettim. Torunum Asım Eymen ile birlikte fidan diktik. Ormanı ve fidanları sevgi korur, hem onlara hem de fidanlara sahip çıkmamamız gerekiyor. Miniklerin yaşadığı fidan dikme sevincini sizlerle buradan paylaşmak istiyorum. Ayrıca bunu Belgesel Haber Ajansı olarak canlı haber halinde yayınladık. Video görüntüsünü http://www.gebzegazetesi.com/gundem/gebze-lale-bahcesi-ana-okulu-ogrencilerinden-sehitlere-vefa-h11726.html adresinden izleyebilirsiniz. 

LALE BAHÇESİ’NDEN ŞEHİTLERE VEFA!

Gebze’nin önemli eğitim kurumlarından Özel Lale Bahçesi Anaokulu öğrencileri, Gebze Orman İşletme Şefliyle İş birliği yaparak şehitlerimizin anısına fidanlar diktiler. Minik öğrenciler, ellerinde bayrakları ile birlikte Yumrukaya yolu üzerindeki alanda, minik elleriyle fidanları diktikten sonra, kendileriyle beraber büyüyecek bu fidanlarına kendi isimlerini de astılar. Konuyla ilgili Anaokulu Müdürü Ahmet bey  ve danışmanları gazetemize açıklamada bulundular. 

FİDANLARLA BERABER BÜYÜYECEKLER

Okul müdürü Ahmet bey açıklamasında Lale Bahçesi Anaokulunun 4 ile 6 yaş grubu hizmet verdiklerini İlk kez miniklerin şehitler için fidan dikmek için geldiklerini, birer vatan evladı olarak bu ülkede geleceğin büyükleri olacağını milli ve manevi bütünlük içinde eğitildiklerini ifade etti. Gebze Orman İşletmesine ve bir çok kuruma teşekkürlerini ifade eden Lale Bahçesi müdürü Ahmet Bey, Fidan dikmeyi her sene tekrarlanacağını söyledi. Okulun Danışmanlarından Ali Öztürk ise, “Anaokulumuzun 4-6 yaş minikleri, geleceğimizin de büyükleri şehitlerimizin hatıralarını burada fidanlarıyla beraber yaşatacaklar. Vatanlarını, milletlerini savunan, yetişmiş bireyler olarak büyüyecekler. Bu hususta bizlere ve çocuklarımıza fırsat tanıyan başta Orman işletme Müdürlüğü olmak üzere bütün çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Burada bugün çocuklarımız bir ilki gerçekleştirdiler. Bunu devam ettireceğiz. Burada gördükçe Şehitlerimizi hatırlayıp gayet güzel yetişecekler. “dedi. 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981