banner1024
OTOMOBİL:
Ticaride Dizelin Yerini Elektrikliler Alıyor!

15 Kasım 2022 Salı 12:50


Uzun menzil ve dayanıklılığın ticari kullanımda büyük önem arz ettiğini ifade eden Mercedes-Benz Ticari Araçlar Satış Sonrası Yetkili Servisi Aşin Motorlu Araçlar ve Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem “Elektrikle çalışan hafif ticariler ve ağır ticari araçlar, dizel modellerin yerini alırken aynı zamanda otomobil tarafındaki teknolojilerin daha hızlı gelişmesine de katkıda bulunacak. Elektrikli ticarilerin artışı satış sonrası hizmetlerde oto servislerinin, yedek parça şirketlerinin ve şarj istasyonu altyapısının dönüşmesini zaruri kılacaktır. Sektör temsilcileri olarak şimdiden hazırlıklara başlamalıyız.” dedi.


Elektriklileşme süreci ticari araç tarafında da teknolojik atılımların hızlanmasına ön ayak oluyor. Gerek şehir içi taşımacılıkta, gerekse şehirler ve ülkeler arası lojistikte ekosistemin ayrılmaz bir parçası olan hafif ve ağır ticari araçlar, uzun menzil ihtiyaçları sebebiyle halen içten yanmalı dizel motorların hakimiyetinde; ancak her geçen gün ilk kez tanıtılan elektrikli ticariler tıpkı otomobiller gibi yeni bir dönüşüm ve değişimin sinyallerini veriyor. Mercedes-Benz Ticari Araçlar Satış Sonrası Yetkili Servisi Aşin Motorlu Araçlar, elektrikli ticari araçların, elektrikli otomobillerin gelişiminde önemli roller üstleneceğini belirtiyor.


Menziller arttıkça elektrikli ticari araç sayısı da artacak


Son verilere göre ülkemizde trafiğe kayıtlı 26 milyon aracın yaklaşık 7,8 milyonunun traktör dahil ticari amaçla kullanılan araçlar olduğunu belirten Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Karayolu taşımacılığımızın sac ayağını oluşturan ticari araçlarımızın neredeyse tamamı, dizel motorlu ve akaryakıtta dışa bağımlılığımızı, yaşlı bir parka sahip olduğumuzu göz önünde bulundurunca elektrikli ticari araçlar Türkiye için hem çevreci yapıları hem de maliyet unsurları sebebiyle tercih sebebi. Ancak bu araçların ülkemizdeki yaygınlığı menzil ve hızlı şarj teknolojilerine bağlı olacaktır. Menziller arttıkça, elektrikli ticari araç sayımızın da artacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu ve “Bizler gibi ticari araç servisleri, yedek parça şirketleri ve şarj istasyonu işletmelerinin yeni yatırımlar yapması zaruri, sektör temsilcileri olarak şimdiden hazırlıklara başlamalıyız.” dedi.





banner982
Anahtar Kelimeler
AşinMotorlu Araçlar
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kasko Sigortasında Elektrikli Araç Dönemi
Ülkemizde, sayısı her geçen gün artan elektrikli araçlar 60 bin adede, şarj istasyonları ise 4 bin 500...

Haberi Oku