POLİTİKA:
CHP'den Emek komisyonu!

18 Kasım 2016 Cuma 10:44

 

 

İlçe binasında düzenlenen toplantıya; ilçe başkanı Recep Dursun, Emek Bürosu üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda söz alan ve ilçedeki sokak müzisyenlere yönelik belediyenin tavrını eleştiren ilçe başkanı Recep Dursun, “Sokak müzisyenleri Avrupa’nın her yerinde var ve desteklenir. Gebze’de de bir grup genç bunu yapıyor. Ellerinde tamamen müzikle ilgili aletleri var. Gebze Belediyesi’nin sokak müzisyenlerine yönelik bu tutumunu kınıyorum. Kenti yönetenlere sesleniyorum. Sokak sanatçılarına destek olun. Sokakta iyi niyetle müzik icra edenlere suç işledikleri ile ilgili tutak tutulmuş” dedi.

 VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLECEK

TOKİ’nin Kirazpınar Mahallesi’ndeki uygulamasını eleştiren başkan Dursun, “TOKİ’nin Kirazpınar Mahallesi’ndeki uygulamaları kanayan bir yara. TOKİ girdiği her yerde bunu yapmaya devam ediyor. TOKİ hakkı olmadığı halde yüzlerde dönüm yer kazandı. Davalar devam ederken, TOKİ yargıyı beklemeden belediyeden ruhsat alarak maket üzerinden satış yapıyor. Yargı süreci beklenip ondan sonra inşaat yapılsın. Gebze’nin Hürriyet ve Yavuzselim Mahallesi’nde vatandaşlar, tapu beklerken sürgün hayatı yaşayacak. Orada 35 bin insan yaşıyor. Vatandaşları mağdur etmek yerine tapuları verilsin” diye konuştu.

 BELEDİYE TÜCCAR GİBİ

Eleştirilerini süren başkan Dursun, “Marmara Nakliyeciler Garajı, 3 yıldır haksız kazanç sağlıyor ve buna da devam ediyor. Belediye ayda 400 bin TL haksız kazanç sağlayan firmaya ceza kesmiyor. Kamuya açık olan yerler vatandaşa kapatılmış durumda. Gebze Belediyesi hizmetten çok himmet yapıyor. Belediye bir tüccar gibi vatandaşlara yer satmaya çalışıyor. Bilişim Vadisi’nde de müstakil olan parseller bir araya getirildi. Kamu alanı için yapılması gerekirken Büyükşehir ve Gebze Belediyesi bu arsaları kurulan şirkete devrediyor” dedi. 

EMEKÇİLERİ SAVUNACAĞIZ

Emek Büroları, farklı çalışma alanlarına ilişkin kapsamlı raporları hazırlayıp kamuoyunun gündemine sunmanın yanı sıra her ay düzenli bir biçimde ülkemizde emek alanında yaşanan bütün gelişmeleri bir araya getirip halkımızın bilgisine sunacaktır. Aylık bültenler ile işten çıkarmalar, işçi Sağlığı ve İş Cinayetleri, örgütlülük, direnişler emek bültenimizde yer alacak. Bu bültende yer alan bütün olaylar TBMM gündemine ivedilikle getirilecektir. Her türlü baskıya karşı çalışanın emekçinin yanında olacağız ve her platformda emekçilerin haklarını savunacağız. Alın teri ile geçinenlerin yanında olacağız.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Sezer, Mazbatalarını Alan Muhtarlara...
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından mazbatalarını...

Haberi Oku