banner1024
POLİTİKA:
Gazi'ler için haykırdı!

18 Kasım 2016 Cuma 10:42

 

 

Terörle mücadele ederken teröristlerce yaralananların gazi sayılması için uzun zamandan beri mücadele eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, daha önce sunduğu meclis araştırma önergesini TBMM Genel Kurulu’na getirdi. 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananların gazi sayılması kararlaştırılan mecliste, PKK ile mücadele eden gaziler için araştırma önergesi kabul edilmedi.

“GAZİ SAYILSIN DEDİK HAYIR DEDİLER”

Bilindiği üzere; 29 Ekim günü çıkarılan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle 15 Temmuzda yaralanan tüm vatandaşlar gazi sayılmış, o gece yaralananlar gazilerin yararlandığı tüm haklardan yararlanabilir hale getirilmişti. PKK ile mücadele sırasında yaralanmalarına rağmen gazi sayılmayanların sorunlarını sık sık meclise taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, bu konuyla ilgili meclise araştırma önergesi sunmuş, bu insanların da gazi sayılmaları gerektiğini dile getirmişti. O önerge önceki akşam CHP Grubu Önerisi olarak meclis genel kuruluna indi. Konuyla ilgili olarak son derece duygusal bir konuşma yapan Milletvekili Hürriyet, gazi sayılmayanların sorunlarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Hürriyet yaptığı konuşmasında, “Kimisinin parmakları eksik, kimisi vücudundaki şarapnel parçalarıyla hayat mücadelesi vermeye devam ediyor. Çatışmada şehit düşen arkadaşının yasını tutuyor kalbinde ve aynı kalpte terörist mermisiyle yaşıyor. Kalbindeki bu kurşun alınırsa ya felç olacak ya da masada kalacak, yanlarında patlayan füze ve bombaların darmadağın ettiği vücutlarında kalıcı hasarlar oluşmuş durumda ama yine de gazi sayılmıyorlar”

“YASA TEKLİFİMİZ DE GELİYOR”

“Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin kişi gazilik onurunu beklediğini de sözlerine ekleyen Hürriyet; “ Kalp yarası kurşundan çok ağırdır. Gelin, bu insanları daha fazla yaralamayalım. ‘Şehit cenazelerinde ağlamak daha kolay’ diyorsanız bugün bu önergeye "hayır" dersiniz ama "Bizim için bu insanlar elbette önemli" diyorsanız bu araştırma önergemize "evet" dersiniz; karar sizin. Yarın, terörle mücadeleden bahsederken gazi ve şehitlerin fedakârca mücadelelerini alnınızın akıyla anlatabilmek istiyorsanız bugün bu önergeye ‘evet’ demek zorundasınız. Hatta, bu önergenin ötesinde, Sayın Meclis Başkan Vekilimiz Akif Hamzaçebi'nin vermiş olduğu bir yasa teklifi var, önümüzdeki günlerde Genel Kurula gelecek. O yasa teklifine de sizlerden ‘evet’ oyu bekliyoruz gazilerimiz adına. Yasaların gazi saymadığı ama bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak gazi saydığımız bu vatan evlatlarımız için verdiğimiz bu araştırma önergemize destek verin ve bu insanlarımızın gözlerindeki yaş, emekleri boşa gittiği için değil, hak ettikleri gazilik unvanını almanın verdiği sevinçten olsun diyorum”

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Hürriyet’ten Esnafa Teşekkür
“Hizmetlerimize yenilerini ekleyerek yolumuza devam edeceğiz”

Haberi Oku