banner1006
POLİTİKA:
Lübnan ile gönül köprüsü kuruluyor

11 Ocak 2017 Çarşamba 10:13

 3 bin nüfuslu Aydamun beldesinde yaşayanların yaklaşık yüzde yetmiş beşi Türkmen nüfusu oluştururken, geri kalan kısmını da Hıristiyan Araplar oluşturuyor. TİKA’nın da sahada aktif olarak hizmet verdiği Aydamun Belediyesi’ne bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabileceklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, TDBB aracılığıyla da farklı desteklerin verilebileceğini belirtti.

TDBB OLARAK SİZE DESTEK VEREBİLİRİZ

Ağırlıklı olarak Türkmenlerin yaşadığı “Aydamun beldesinde yaşayanlara selamımızı götürün” diyen Başkan Karaosmanoğlu, gönül köprüsünün kurulması açısından bu ziyareti çok önemli bulduğunu belirtti. Beldenizin gelişmesi için elimizden gelenin yapılmasına gayret edeceğiz vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak da size proje desteği verebileceğimizi düşünüyorum. Bu noktada ilişkilerimizin daha sıkı hale gelmesi için beraber adımlar atalım” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE’DEN MEZUN BAŞKAN

Türkiye ile kurdukları ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu belirten Aydamun Belediye Başkanı Kamal Maksud, “Özellikle TİKA’nın birden fazla proje ortaya koyduğunu söylemek isterim. Hıristiyanlarla beraber dost içerisinde yaşıyoruz. Şahsım ve buradaki diğer bir arkadaşım Türkiye’de üniversite eğitimi alan ilk öğrencileriz. Mezun olduktan sonra kendi işimizi kurduk. Aynı zamanda ilk defa belediye seçimlerini girdik ve kazandık. Türkiye’den mezun bir Türkmen’in belediye başkanı olması çok önemliydi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Aydamun’u ziyaret ederken, kendisini ağırlama şerefine layık olduk” açıklamasını yaptı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli’ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı

Haberi Oku