RÖPORTAJ:
'Gebze Gazetesi'nin ilanıyla iş buldum”

30 Haziran 2015 Salı 12:55

 17 yıl önce Gebze’ye gelerek iş aramaya başlayan ve ilk işine gazetemizde yayınlanan bir ilanla kavuşan İnsan Kaynakları Uzmanı İbrahim Çiftçi gazetemize ahde vefa ziyaretinde bulundu. Haber Merkezimizin sorularını yanıtlayan Çiftçi, başından geçen zorlu süreci ve gazetemiz tarafından verilen İnsan Kaynakları hizmetinin ne kadar yararlı olduğunu anlattı. İlginç hikâyesiyle dikkat çeken Çiftçi ile yaptığımız röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz.

“ASKERLİĞİMİ YAPARKEN BABAMI KAYBETTİM”

Şuanda Gebze’de ki özel bir firmada İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalışan İbrahim Çiftçi gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz kurucusu Araştırmacı-Gazeteci İsmail Kahraman ile görüştü. 1998 yılında Gebze’ye gelen İbrahim Çiftçi o süreci şu sözlerle anlattı; “ 1996 yılında askerlik hizmetimi yapmakta iken, babamı kaybettim.  Terhis olduktan sonra köyüme döndüm. Annem ile birlikte çaresiz kalmış, etrafımdaki dostlarıma, tanıdıklarıma, ulaşabileceğim herkese ulaşarak bir iş arama sürecine girmiştim. Fakat olmadı. Yaklaşık bir yıl sonra ani bir karar vererek Gebze’ye taşınmayı planladım. Çünkü Gebze Sanayi bölgesiydi ve iş bulma umudum burada olabilirdi” dedi.

“GEBZE GAZETESİ’NDE GÖRDÜĞÜM İLANLA İŞE KAVUŞTUM”

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Çiftçi; “Bir yandan anneme sahip çıkma duygusu, bir yandan bir iş, bir yuva kurma hayaliyle yapamadıklarımdan çok yıpranmıştım. 5 ay boyunca iş bulamamış, günlük 3 – 5 liralık işlerde çalışabilmişti. Artık umutlarını yitirmiş geri dönmeyi bile düşünmüştü. Ancak tekrar kamyon tutmak için bu kez parası yoktu.  İş bulabilmek için gazete ilanlarını takip etmesi gerekiyordu ama gazete alacak parası da her zaman mümkün olmuyordu.   Kahveye gitmekten hiç hoşlanmıyordum. Zaman zaman gazete ilanlarına bakabilmek için kahvelere girip iş ilanlarına bakıyordum.  Aradan 5 ay geçmişti ve hâlen bir iş bulamamıştım. 3 Eylül 1998 tarihinde Gebze gazetesinde bir ilan gördüm. İlan şöyle; Gebze (x) Notere daktilo bilen kâtip alınacak yazıyordu. On parmak daktilo biliyor ve M.E.B den sertifikam vardı.  Noter beyle yaptığım görüşmenin sonucunda, yarın işe başla dedi. Ve işe başladım” dedi.

KÖŞE YAZISI YAZDIM

Daha önce ‘Hayatın İçinden’ ismiyle gazetemizde köşe yazarlığı da yapan İbrahim Çiftçi; “2003 yılının ortalarında çalışmış olduğum kurumun gazete yazı yazmaması talebi üzerine yazılarıma son verdim. Bu gazete benim için çok önemli. Bu gazetede yayınlanan iş ilanıyla iş buldum ve köşe yazarlığı yaptım” diyerek yaşadığı zorlu süreci anlattı. Gazetemize başından geçenleri anlatan Çiftçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz kurucusu Devr-i Alem program yapımcısı İsmail Kahraman, Vefanın sadece İstanbul’a bir semt adı olmadığını gösterdiği için Çiftçi’ye teşekkür etti. Çiftçi’de son olarak Gebze Gazetesi’ne teşekkür ederek bundan sonraki yayın hayatında başarılar diledi. (Evren Kızıltaş)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku