RÖPORTAJ:
Ön yargılardan sıyrılıp  bir arada yaşamalıyız

03 Mayıs 2015 Pazar 17:33


Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi 1 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. Engelleri aşan ve asıl engelin kalplerde olduğunu benimseyen dernek başkanı Furkan Uğur Eşitti ile bir araya gelerek görüşlerini aldık. Yurt içinde 74 yurt dışında ise 4 şubelerinin bulunduğunu kaydeden Eşitti, “Biz kamu yararına ve engelli engelsiz her kesime hitap eden bir derneğiz, tabi daha çok engelli arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz.” ifadesini kullandı.

DERNEĞİMİZ HER GÜN AÇIK

Bilgisayar eğitimi dersleri verdiklerini ve sınavda on memur çıkardıklarını kaydeden Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti, gelecek sınavda da inşallah yeni memurlar da çıkarabileceğimizi düşünüyorum. 20 kişiden oluşan bilgisayar derslerimiz var. Derneğimiz 7/24 açık, burada amaç engelli kardeşlerimizle bir arada olmak onlarla beraber engelleri aşmak. Engelli arkadaşlarımızın hayata tutunmasını sağlamak” dedi.

İLACI HASTAYLA BULUŞTURUYORUZ

Misyonlarını “ilacı hastayla buluşturmak” olarak tanımlayan Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti, “Bizim misyonumuz tam olarak ilaçla hastayı bir araya getirmek. Bizim derdimiz engelli arkadaşlarımızın toplumla bir arada olması, toplumun içinde yer alması. Bizlerin çalışmalarına belediyelerimiz yardımcı oluyor bizlere sponsor oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz, bizlerin yanında olan herkese teşekkürler” dedi.

ÖN YARGILARI AŞMALIYIZ

Toplumda ön yargıların fazla olduğunu ve işe buradan başlamak gerektiğine inandıklarını söyleyen Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti, “Örneğin karşıdan karşıya geçen bir engelli kardeşimize hala yardımcı olsam mı olmasam mı?” diye düşünen insanlar var. Bunları ortadan kaldırmak ön yargıları aşabilmek çok önemli ne yazık ki engellilere nasıl davranacağını bilemeyen toplumuz var.” şeklinde konuştu.

BİR ARADA OLMAYI BİLMELİYİZ

Engelliler ve engelsizler olarak bir arada yaşamamız gerektiğini kaydeden Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti, “Bir aradayız ve bunu yaşantımıza dökebildiğimiz zaman bence her şey çok daha güzel olacak. Bir arada olmayı tek yürek haline gelmeyi başardığımız anda bir çok şeyi aşacağız. Bence ağaç yaşken eğilir eğitim çok önemli, 20  yıl sonra engellileri bağrına basan bir toplum olacak.” dedi.

BAZI ŞEYLER YANLIŞ GÖSTERİLİYOR

Bazı dizilerde ya da tv programlarında çizilen engelli imajını eleştiren Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti “Bazı programlarda engelliler adına kötü imajlar çiziliyor, ailelerinin istemediği, sokakta kalan, kötü şeyler yapan insanlar engelli portresi olarak karşımızda yer alıyor. Bunlar asla gerçekle bağdaşmayan şeyler. Engelliler bu toplumun parçasıdır ve engelliler de herkes kadar vardır.” ifadesini kullandı.

BİR ARADA OLARAK YAŞAYALIM 

Geçen dönem gerçekleştirilen anketten çıkan sonuçlara dikkat çeken Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti, “Topluma yüzde doksanlık kitle engelli komşu istemiyor, yüzde yetmişi çocuğunun sınıfında engelli istemiyor, bu ve buna benzer veriler var. Bu ülkedeki milyonlarca engelli vatandaşımız da bu ülkenin birer parçası bir arada olmayı ve kabullenebilmeyi öğrenmeliyiz.” şeklinde konuştu.

TOPLUM ENGELLİLERİ TANIMIYOR

‘Çocuklarımızla birlikte yürüyoruz’ kampanyası başlattıklarını kaydeden Furkan Uğur Eşitti, “Vatandaşımız engellileri tanımıyor tanımadığı için de anlamıyor bunları kırmak adına bir proje gerçekleşti. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız da destek verdi. "Fati" isimli görme engelli karakterle birlikte bu kampanyayı yürüttük. Ben olumlu şeylerin olacağını ve engellilerin de topluma ait olacağını düşünüyorum” dedi.

8 MAYIS’TA GECE DÜZENLENECEK

8 Mayıs'ta Ramada Otel'de Engelsiz Türkiye hayalleri kamuoyuyla paylaşacak olan Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti, “8 Mayıs’ta yoğun katılımlı bir toplantımız olacak, burada önemli mesajlar vereceğiz. "Misyonumuz evrensel değerler ekseninde engelli bireye bilinç ve beceri kazandırmaktır. Yeni Türkiye’de daha büyük projelerimiz var. Beyazay, Türkiye’nin içeride ve dış dünyada her zaman göğsünü kabartan bir dernek olacaktır.” dedi.

HER KESİMDEN DESTEK BEKLİYOR

AK Parti Kocaeli Milletvekili 2. sıra adayı Radiye Sezer Katırcıoğlu da geçtiğimiz günlerde Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi her kesimden destek ve ilgi beklerken tüm dernek ve kurumların da desteğine ihtiyaç duymakta. Türkiye Beyazay Derneği Çayırova Şubesi 7 gün boyunca hizmet verirken her kesimden destek bekliyor.

(Refik SILA GÜVENÇ)

 

BEYAZAY DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Furkan Uğur Eşitti – Başkan

Hikmet Kuruer                 -Kurumsal İşler

Cengiz Gürkan - Dış İlişkiler

Muhammet Tokmak -Kültür İşleri

Tuba Şensoy- Genel Sekreter

Seda Kardaşlar Çelik- Hukuk Birimi

Murat Küçük -  Başkanvekili

Vahdettin Bozkurt- Başkan Yardımcısı

Zafer Çelik- Mali İşler

Hakan Aydın-Sosyal İşler

Yakup Ayaz- Bağışlar ve Yardımlar Sorumlusu

Kübra Söğüt Karacan- Halkla İlişkiler

Serkan Varen- Sorumlu Birim

Yusuf Kocadağ- Bilgi İşlem

Ekrem Tüyyüz-Sportif Faliyetler

İdris Ersoy- Engelli İstihdam Birimi

Hikmet Yaşar- Sağlık İşleri

Abbas Sır- Medya

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku