banner1006
RÖPORTAJ:
Önemli olan sevgi ve sabır

05 Mayıs 2015 Salı 15:16

Kaligrafi sanatçısı Davut Tuncel kültür sanat sayfamızın konuğu oldu. 10 yıldır aktif olarak ilgilendiği hat sanatına gönülden bağlı olduğunu kaydeden Tuncel bugüne kadar GESMEK kursuna gidip çeşitli sertifikalar aldığını ve aslolan şeyin bir şeye gönülden bağlı olmak olduğunu söyledi. Tuncel, “Şahsıma ait 15 eserim var. Kişisel sergi açmak istiyorum, karma sergilerde eserlerim yer aldı. Bu sanatı hobi olarak görmemek lazım.” dedi.

İNSAN KALBEN BAĞLANMALI

İnsanın bir sanatla uğraşırken kalben inanması gerektiğini kaydeden Tuncel, “İnsan bir sanata kalben bağlanmalı. Kaleme hakim olmak en önemli şey. Web sitesi kurma aşamasındayım, kurduğum zaman daha çok insanla bir arada olacağım. Ülkemizde kaligrafi sanatı tam olarak bilinmiyor, oysa yurt dışında oldukça ilgi görüyor.” dedi.

EL SANATLARI HEP YAŞAYACAKTIR

Facebook sayfasından ve 0537 573 88 33 numaralı telefondan kendisine ulaşılabileceğini kaydeden Kaligrafi sanatçısı Davut Tuncel, “Dünya durdukça el sanatları da devam edecektir bunun sonu yok. Bunla ilgilenen insanlara tavsiyem severek ve sabırla bu işi öğrensinler. Kurslara gitsinler araştırsınlar, sevmeden hiçbir şey olmuyor. Kurslar açılıp fırsat sunulursa şahsi fikrim nice kaligrafi sanatçısı çıkacaktır.” şeklinde konuştu. (Refik Sıla GÜVENÇ)

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku