banner1006
SAĞLIK:
Darıca'ya

28 Kasım 2016 Pazartesi 16:07

 
Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, kentteki kamu hastanelerinde daha önce olmayan bir hizmetin daha devreye alınacağı belirtildi. 

Çene (dental) tomografi cihazının Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde kurulumunun tamamlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cihaz, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) lisansının alınmasıyla hastaların hizmetine sunulacak. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak cihaz sayesinde tedaviye karar verme süreçleri hızlanacak. Tomografi cihazı ile yumuşak doku tespiti, kemik yoğunluğu ölçümü, mandibular kanal mesafesi ölçümü gibi tedavi öncesi planlamalar yapılabilecek.  Bölgemizde yalnızca Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde olan cihaz ile gömük diş, çatlak, anormal sayıda kanal, kist yayılımı, alvelolar doku, sinüs hastalıklarına rahatlıkla teşhis konabilecek, gerek görülmesi halinde görüntüler üzerinden implant tedavisi yapılabilecek."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki haftalarda TAEK lisansını alır almaz yeni tomografi cihazını Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde halkımızın hizmetine sunacağız. Cihaz sayesinde nitelikli sağlık hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyeceğiz. En son teknolojik donanıma sahip olan 3D tomografi cihazı ile panoramik ve periapikal röntgen ile pozlanamayan alanlar görüntülenebilecek ve çekilen görüntüden kesitler alınıp daha detaylı inceleme imkanı olacak. Günümüzde tıp teknolojisi baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Sağlık Bakanlığı olarak bizler de bu yarışta en ön saflarda olmak zorundayız."

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İzmit'in sağlık konteyneri depremzedelere...
İzmit Belediyesi tarafından Adıyaman'da inşa edilip malzemeleri tedarik edilen sağlık konteyneri depremzedelere...

Haberi Oku