banner1006
SAĞLIK:
Farabi'den %98 memnun!

23 Mart 2015 Pazartesi 10:16

 ÖZEL HABER - Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, hastane hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın verilerini anlatan Yaşar; ‘Hastanemiz %98 hasta memnuniyeti oranıyla Kocaeli’de birinci hastane. Bu hastane algı yaratarak yıpratılmamalı” dedi. Bölgemizin en büyük hastanesi olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, hastane hakkında çıkan haberler ve Sağlık Bakanlığı’nın verileri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde%98 hasta memnuniyeti, %90 personel memnuniyeti olduğunu dile getiren Yaşar, Kocaeli’nin en başarılı hastanesi olduklarını dile getirdi.

BURASI HERKESİN HASTANESİ

İstatistiklerle büyük başarıya imza atan Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Hikmet Yaşar; ‘ Burası hepimizin hastanesi. Burası seninde, benimde, herkesin hastanesi. Bu hastane şuanda yaklaşık 1.100 kişilik ekibiyle, temizlik işçisinden, doktoruna kadar 14 dönüm arazi üzerinde, 21 bin metrekare kapalı alanı olan yaklaşık devletin 77 trilyon gönderip, tamamen vatandaşa daha kaliteli hizmet verelim diye bu geminin komutasını bize vermiş. Biz burada çalışan arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu bozmadan, onları diri tutarak sadece Darıca’da değil, bölgede yaşayan yaklaşık 850 bin insanın faydalandığı bir hastanedir. Ben buranın çocuğuyum. Herkesi kardeşim, komşum, akrabam gibi görüyorum. Burada nasıl daha kaliteli hizmet veririz diye gece gündüz çalışan bir ekibimiz var. Bir yerlere nasıl çekiştiririz, nasıl olumsuz bir şey buluruz algısıyla yıpratılmaması lazım. Çünkü bu hizmet bu arkadaşlarla yürüyecek’ dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN DOĞUMHANEYE TEŞEKKÜR BELGESİ

Farabi’nin Kocaeli’de en fazla doğum yaptıran hastanelerin arasında olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’nın teşekkür belgesi verdiğini söyleyen Yaşar; ‘Doğumhanemiz Kocaeli’de en fazla doğumun yapıldığı, sezaryen oranı en düşük olan hastane, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Sağlık Bakanımızın istediği oranlarda ve Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi gönderilmiş bir doğumhane iken süreci hep birlikte izledik. Hepimiz nasıl yıpratılmaya çalışıldığını gördük. Malum bir medya bunu bir yerinden tutuyor. Hep söylüyorum. DNA testini yaptır. Bir şey varsa hep beraber, kim sorumluysa herkes bunun bedelini ödesin. Ama hiçbir somut delile dayanmadan her ay yaklaşık 300 doğumun gerçekleştiği doğumhanenin, ebesini, doktorunu, hemşiresini, temizlik personelinin moral motivasyonunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Motivasyonumuzu bozmaya çalışıyor’ dedi.

HASTANE YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Hastanenin yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren Yaşar; ‘Bu kurumlar hepimizin kurumları. Buraları bu kadar acımasızca yıpratmayın. Bir eksiğimiz varsa tabi ki bakacağız. Artık sistem o kadar şeffaf ki, artık her şey internette görünüyor. Zaten sürekli bir denetleme var. Art niyetli, sürekli biz bu kurumu nasıl yıpratabiliriz dersek, kendi bacağımıza kurşun sıkmış oluruz. Biz bunun için üzülüyoruz.  Domuz gribi diye bir gerçeklikte var. Bununla ilgili algılar oluşturuldu. Biz güzide bir devlet kurumuyuz. Devlet kurumunu yıpratmak, devleti yıpratmaya geliyor. Sonuçta domuz gribinin, bir vatandaşımızda çıkmasını, bir vatandaşımızın ölmesini bizde istemeyiz. Ama bize gelmiş bir vatandaşımızın da elimizden geleni yapıyoruz. Bize sahip çıkmanızı istiyoruz. Farabi Devlet Hastanesi bu kadar yıpratılmaz ki’ dedi.

FARABİ’DEN %98 MEMNUN

Farabi Devlet Hastanesi’nin %98 oranında hasta memnuniyeti olduğunu dile getiren Yaşar; ‘Jilet yutan vatandaşla ilgili ne haberler yapıldı. Vatandaş bize geliyor. Buraya gelen her hastaya komşumuz, annemiz, babamız gibi bakıyoruz. İlk aşamada kimse jilet olduğunu düşünmez. Hasta ayakta geliyor. Film çekiliyor. Filmlerde hiçbir şey görünmüyor. Biz tekrar inceledik. O saatte biz Araştırma Hastanesi olmadığımız için biz kalkıp endoskopi, gastroskopi yapılmıyor. Gün içerisinde yapılıyor fakat acilde yapılmıyor. Bizim arkadaşlarımızda Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmesini tavsiye etmişler. Arkadaşlarımızın yönlendirmesiyle gidiyor. Orada da işlem yapılıp, müdahalesi yapılıyor. Biz idari soruşturmamızı, her şeyimizi başlattık. Ama algıyı gördünüz. Biz bu kadar üzerimize gelinmesine rağmen, Allah’a şükürler olsun ki, biz Kocaeli’de birinci hastaneyiz. Vatandaşın memnuniyet oranı %98, biz bunu daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Hastane çalışanlarının memnuniyeti %90. Kocaeli’de yine birinciyiz. Ama bu sonuçlara rağmen maalesef bir algı yıpratması var. Bizde bundan sonra yaptığımız işleri paylaşacağız’ dedi.

15 BİN KİŞİ HASTANEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPIYOR

Hergün 15 bin kişinin hastaneye geldiğini dile getiren Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar; Bizim için en önemli işlerden bir tanesi acil serviste yapılan çalışmalar. Sarı ve Kırmızı kod çalışması yaptık. Kırmızı kodlu hastalar acil, sarı kodlu hastalar önemli hastalar. Hemen müdahalesi yapılıyor. Ama bizim bu çalışmaları daha ileriye taşımamız için enerjimiz kalması lazım. Algı yaratmakla olmuyor. Bu devlet kurumu yıpratılırsa, Darıca, Gebze, Dilovası, Çayırova kaybeder. Herkese yetişmeye çalışıyoruz. Her konuda elimizi taşın altına sokuyoruz. Ambulans hastayı alıyor, direk buraya geliyor. Çünkü bizim arkadaşlarımıza güveniyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Buraya her gün 6 bin hasta geliyor. Darıca Farabi Devlet Hastanesi her gün hasta yakınları, personel gibi kişleride dahil ettiğimizde yaklaşık 15 bin kişinin giriş çıkış yaptığı bir yer. Hastane hakkında yapılan yıpratma politikasına karşı, herkes bu hastaneye sahip çıkmalı’ dedi.






banner982
Anahtar Kelimeler
Farabi’den %98 Memnun!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
haluk tabak 9 yıl önce

Hikmet bey hastahane gelişinden sonra mükemel bir hizmet. Değişikligine başlaniştir kendisini tebrik efiyorux

Misafir Avatar
Mesut şık 9 yıl önce

Syn Hikmet yaşar beyi tebrik eder başarıların devamı dileriz

Misafir Avatar
Mesut şık 9 yıl önce

Syn Hikmet yaşar beyi tebrik eder başarıların devamı dileriz

Misafir Avatar
birol erünsal 9 yıl önce

Bölgenin yaşayanı olarak hastanesinden,personelden,doktorlarımızdan ve özellikle başhekimimizden çok memnunum devamını diliyoruz

Misafir Avatar
Ayşe yıldız 9 yıl önce

Sn. Hikmet Bey tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz..

Misafir Avatar
Personel 9 yıl önce

Hikmet beyin Başhekim olmasıyla hastane personeli de eski huzuruna kavuştu. Hastalar kadar biz de memnunuz.

Misafir Avatar
Erdi UÇAR 9 yıl önce

Bunun birde acil servis olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Birde artık bi üniversite hastanesi lazım bu bölgedeye.

Misafir Avatar
Asuman Balcı 9 yıl önce

Bizler hastane yöneticimiz Sn. Hikmet Yaşar'dan çok memnunuz. Hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı çalışmalarından dolayı kendisine teşekkürler. Darısı diğer hastane çalışanlarının başına...

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İzmit'in sağlık konteyneri depremzedelere...
İzmit Belediyesi tarafından Adıyaman'da inşa edilip malzemeleri tedarik edilen sağlık konteyneri depremzedelere...

Haberi Oku