banner1006
SAĞLIK:
Farabi'den tam destek!

09 Temmuz 2015 Perşembe 15:17

Varoşlardan gelip Darıca Farabi’ye Başhekim olan Dr. Hikmet Yaşar, Araştırma Hastanesi olmak istediklerini açıkladı. Eski Başhekimlerin koltuk sevdası nedeniyle karşı çıktığı fikre, Başhekim Yaşar destek vererek tabuları yıktı. Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hikmet Yaşar, önceki akşam Gebze basınıyla iftar sofrasında buluştu.  Hayat hikayesiyle şaşırtan Başhekim Yaşar, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Aslen Siirtli olan ama çocukluğu Göldere olarak tabir edilen Darıca’nın Piri Reis mahallesinde geçen ve kendini her zaman Darıcalı olarak kabul eden Yaşar, çocukluğunun geçtiği kente hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi. Varoşlardan gelen Yaşar, küçüklüğünde okul arkadaşlarının kendisine profesör diye takıldığını anlatarak, “Şimdi bu bölgeye vefa borcumu ödüyorum. 1100 kişilik ekibimizle vatandaşımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz.”dedi.
TAM DESTEK VERDİ
Başhekim Hikmet Yaşar, Farabi Hastanesi’nin Araştırma Hastanesine dönüştürülmesine tam destek verdi. Bu dönüşüm gerçekleşirse başhekimlik koltuğunu yitirecek olmasına rağmen Başhekim Yaşar, insanlara daha iyi hizmet gelmesi için Farabi’nin mutlaka Araştırma Hastanesi olması gerektiğini belirtti. Böylelikle Hikmet Yaşar Araştırma hastanesine destek veren ilk Başhekim oldu. Geçmiş Başhekimler, koltuk sevdası yüzünden bu fikre hep karşı çıkmışlardı. Yaşar, “Bölgemizin eğitim araştırma hastanesi olmak istiyoruz. Bunun için hazırız. By pass, Kanser ameliyatlarını burada yapabilelim ve kadromuz güçlensin.”diye konuştu.  
SÜREKLİ YENİ KADRO TALEBİMİZ VAR
Hastanede göreve başladığı zaman tüm doktor ve diğer personele buranın çocuğu olduğunu söyleyerek onlardan tek isteğinin buraya gelen her vatandaşı annesi, babası, çocuğu gibi görmeleri olduğunu açıklayan Yaşar, “Bunu da yaptırdığıma inanıyorum. Kadromuzda bazı eksikliklerimiz var. Taleplerimiz devam ediyor. Hastanemiz için daha çok doktor daha çok hemşire ve daha çok kadro istiyoruz. Çünkü bölgemize daha iyi ve daha güzel bir şekilde hizmet etmek istiyoruz. O eksikliklerin de en kısa zamanda giderileceğine inanıyorum.”dedi. Dr. Hikmet Yaşar bazı medya organlarında hastaneyle ilgili haksız olumsuz haberlerin kendilerini üzdüğünü belirterek, “ Hastanemizle ilgili hasta hakları birimine, sağlık bakanlığı şikâyet hattına veya başbakanlık şikâyet hattına gelen tüm şikâyetleri en ince detaya kadar inceliyoruz. Motivasyonumuzu etkilemeleri bizleri üzdü.”diyerek sözlerini bitirdi. 


 

banner982
Anahtar Kelimeler
Farabi’den Tam Destek!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İzmit'in sağlık konteyneri depremzedelere...
İzmit Belediyesi tarafından Adıyaman'da inşa edilip malzemeleri tedarik edilen sağlık konteyneri depremzedelere...

Haberi Oku