SAĞLIK:
Halkın sağlığı korunuyor

07 Temmuz 2016 Perşembe 23:52

 Ekipler 12 ay süreyle ara vermeksizin hastalıkların yayılmasına aracılık ederek vektör özelliği gösteren karasinek, sivrisinek, haşere ve kemirgenler ile mücadele ediliyor. Ekipler canlıların üreme yerleri olan su birikintileri, dereler, göller, kanallar, ahır ve gübrelik gibi alanlarda kaynağa yönelik olarak ilaçlama gerçekleştirerek larva ile mücadele ediyor.

SICAK SİSLEME CİHAZI İLE MÜCADELE

"Vektör Mücadelesi Hizmeti" kapsamında; yaz dönemi boyunca vektör üreme potansiyeli olan alanlarda gerçekleştirilen larva ve ergin ilaçlamalarına ilaveten kış aylarında da soğuktan korunmak amacıyla yer altı sistemlerinde sığınan erginlerle mücadele için alt yapı sistemlerinde ilaçlama uygulamaları gerçekleştirdi. Termal fog denilen cihazlarla sıcak sisleme-dumanlama yöntemlerinin de kullanıldığı kış uygulamalarıyla yaz dönemi için ön hazırlık yapıldı ve üreme alanlarının kontrolü sağlandı.

SAHİLLERDE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Vektör ile mücadele kapsamında yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahil kesimlerinde çalışma gerçekleştirmeye devam ediliyor. Sahil kesimlerinde yapılan bu çalışma ile vatandaşlar sıklıkla gittikleri alanlarda sivrisinek ile karşılaşmayarak rahat ve huzurlu bir gün geçirme fırsatı yakalıyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TEM’de Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Haberi Oku