SAĞLIK:
İftar ve sahur arasında yeterli su tüketin

24 Haziran 2016 Cuma 14:55


 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay, Ramazan Ayı’nda oruçlu olanlara ve aşırı sıcaklarda vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Dr. Oktay, ‘’Aşırı sıcaklarda vatandaşlarımız temkinli olmalı ve özellikle Ramazan Ayı’nda iftar ve sahur arasında su tüketimi yeterli seviyede yapılmalı ‘’ dedi.

SU TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların daha dikkatli besinler tercih etmesi gerektiğini bildiren Dr. Oktay, ‘’Mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımız susuz kalmamak için çok tuzlu yiyeceklerden kaçınmalıdır. Mutlaka günde 2-3 litre su tüketmeleri gerekiyor. İftardan sonra sahura kadar bu su takviyesini vatandaşlarımız mutlaka almalıdır’’ ifadesini kullandı.

İFTAR HAFİF OLMALI

Ramazan ayında bütün gün boyunca besin alamayan vatandaşların iftarda aşırı yüklenmemeleri gerektiğinin altını çizen Dr. Oktay, ‘’İftar sofrasında mümkünse protein ağırlıklı hafif yiyecekler tercih edilmeli. Sebze ağırlıklı beslenmek sağlık açısından büyük bir öneme sahip. Vatandaşlarımız vücutlarının ihtiyacı olan suyu da mutlaka zamana yayarak almalı. Özellikle ağır işlerde çalışanlar 4-5 litre su içerek vücutlarını dengelemelidir. Ayrıca sahurda hafif bir öğün olan kahvaltının tercih edilmesi sağlık açısından önemlidir ‘’ diye konuştu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TEM’de Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Haberi Oku