banner1006
SAĞLIK:
İlk okul deneyiminde dikkatli olun

21 Eylül 2016 Çarşamba 10:34

Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin Yaptığı açıklamada;

2016-2017 Eğitim ve öğretim yılı bugün başlıyor… Okula ilk defa başlayacak olmanın verdiği heyecanlar, endişeler, duygu durum değişiklikleri çocuklar kadar aileleri de etkiliyor. Hatta bazı durumlarda velilerin endişesi çocukları daha da fazla endişelendirebiliyor. Peki, bu süreçte veliler nasıl davranmalı, çocuklarına nasıl destek olmalılar;

1. Çocuğunuzun endişelerini anlamaya çalışın: çocuğunuzun endişelerini asla saçma bulmayın, onu anlamaya ve endişelerinin kaynağını bulmaya çalışın.

2. Kendi endişelerinizin farkına varın ve endişelerinizi çocuğunuza yansıtmadan önce çözmeye çalışın: “benim çocuğum çok utangaçtır, diğer çocukların arasında ezilebilir” gibi düşüncelerinizi çocuğunuza yansıtmayın. Çocuğunuzun büyüdüğünü ve tek başına bir şeyler başarabilecek duruma geldiğini kabullenin.

3. Okulun ilk günü okula çok kalabalık gitmeyin: ortamın kalabalık olması çocukta olağan dışı durum alarmı vermekle beraber çocuğunuzu daha tedirgin edebilir.

4. Okula gitmeyi pazarlık haline getirmeyin: çocuğunuzun bu durumdan ikincil kazanç sağlamasına, bu durumu kullanmasına izin vermeniz çocuğun okula alışmasına yardımcı olmaz hatta okula gitme amacını değiştirir.

5. Gün sonunda çocuğunuzla günü değerlendirin: çocuğunuzun okulda geçirdiği ilk günü hakkındaki duygu ve düşüncelerini dinleyin. Gün güzel geçmişse onun için mutlu olduğunuzu belirtin. Gün güzel geçmemişse, bir sonraki okul gününü nasıl daha güzel geçirebileceğine dair çocuğunuzla beraber alternatif çözümler üretmeye çalışın, ona destek olmaya çalıştığınızı gösterin.

Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diliyorum…

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İzmit'in sağlık konteyneri depremzedelere...
İzmit Belediyesi tarafından Adıyaman'da inşa edilip malzemeleri tedarik edilen sağlık konteyneri depremzedelere...

Haberi Oku