banner1006
SAĞLIK:
Önyargıların Yerini  Estetik Alıyor

12 Ocak 2016 Salı 15:36

40 YAŞ ALTI KADINLARDA
Türkiye’de estetik cerrahiye her geçen gün talebin arttığına dikkat çeken Merkez Hastanesi estetik uzmanı Opr. Dr. İlgi Güler, “Yapılan araştırmalara göre estetik müdahale geçiren bir kişinin ikinci ve sonraki müdahaleleri yaptırma eğiliminin arttığı saptanmış. Türkiye’de estetik cerrahi en çok 40 yaş altı kadınlarda ilgi görüyor. Tabi ki talep edilen estetik operasyonlar yaşa ve cinsiyete göre değişiklik gösteriyor. Güzellik algısının gitgide önem kazanmasıyla özellikle genç bayanlar estetik cerrahiye daha sıcak bakıyor. 

ERKEKLER DE TERCİH EDİYOR 
40 yaş altı kadınlarda en sık burun ve meme büyütme estetiği tercih ediliyor” dedi. Tam donanımlı Merkez Hastanesi’nde de estetik cerrahi müdahalelerle gelen taleplerin karşılandığına dikkat çeken Opr. Dr. İlgi Güler, “Aynı yaş grubu erkeklerde ise burun estetiği ve jinekomasti (erkekte meme büyümesi) düzeltme operasyonu en sık yapılan iki ameliyat. Daha ileri yaş gruplarında özellikle zamanın etkisi ile ortaya çıkan deformasyonlara yönelik estetik müdahaleler talep ediliyor. 

DOĞUM SONRASI ESTETİK MÜDAHALE 
40 yaş üzeri kadınlarda doğumlar ve yerçekiminin etkisiyle oluşan şekil bozukluklarını gidermek için karın germe, meme dikleştirme, yaşa bağlı sarkmalara yönelik yüz germe operasyonları en sık tercih edilen estetik müdahaleler. Aynı yaş grubundaki erkeklere göz kapağı estetiği, kaş kaldırma, karın bölgesi liposakşınının daha sık uygulandığı görülüyor. Estetik cerrahi işlemlere toplumun bakış açısının değişmesi ve tekniklerin gelişmesi ile önümüzdeki yıllarda her yaş grubunda talebin daha da artacağı öngörülüyor. Özellikle daha genç yaşlardaki insanların estetik cerrahiye giderek daha fazla başvurduğunu görmekteyiz” ifadelerini kullandı. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İzmit'in sağlık konteyneri depremzedelere...
İzmit Belediyesi tarafından Adıyaman'da inşa edilip malzemeleri tedarik edilen sağlık konteyneri depremzedelere...

Haberi Oku