banner1024
SAĞLIK:
Sağlık çalışanları iş bıraktı

01 Haziran 2015 Pazartesi 13:59

 Geçtiğimiz Cuma  günü Samsun’da Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hastası tarafından silahla vurularak öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için tepkiler çığ gibi büyüyor. Olayı kınamak için ülkedeki tüm hastanelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenlendi. Bu kapsamda Gebze Fatih Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Rad. Dr. Hürcan Alpay okudu.

‘DERİN BİR ENDİŞE VE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ’

Yaşanan olay sonrasında derin bir endişe duyduklarını belirten Alpay şunları söyledi; “   Ülkemizin güçlü yarınlarına daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilmesi adına, hekimden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensuplarıyız.  Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘’Sağlık ve Şiddet’’  kelimelerini sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarımız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.  Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

‘MORAL VE MOTİVASYON TÜKENME NOKTASINA GELDİ’

Bizler sizlerin sayesinde varız sizlerin duaları ile ayakta kalacağız. Ülkemizi sağlık adına çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olmayacaktır. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken, sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır” 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TEM’de Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Haberi Oku