SAĞLIK:
Ücretsiz Kanser Taraması Gebze'de

05 Mart 2015 Perşembe 10:47

Randevusuz olan  Muayene kabulleri 9 Ekim 2014 tarihinde  burada yapılmaya başlandı, Bayan Dr. Cevahir Keskin’in yönetiminde gerçekleşen  bu muayene ve tetkikler sonucu  bölgemizde geçen Kasım ayından bu yana 365 bayanın tetkikleri yapıldı. Durumları pozitif çıkanlar Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  Uzman Kadın-Doğum hekimine yönlendiriliyor.

Kadınlarda  özellikle sinsi olarak ortaya çıkan rahim (serviks) kanser türlerinin  ön tanısını sağlayan , Pap Smear+HPV Programı muayenelerinin  Gebze Sağlık İlçe Müdürlüğü, Gebze Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Eğitim Merkezi  (AÇSAB)’ta  ücretsiz şekilde yapıldığını biliyor musunuz?  Bu konudaki  muayene kabulleri 9  Kasım 2014 tarihinde  burada yapılmaya başlandı ve bu muayene ve tetkikler sonucu  bölgemizde 365 bayanın tetkikleri yapıldı ve bu tetkiklerde  8 bayanın durumu pozitif çıktı.

TETKİKLER ANKARA’YA GÖNDERİLİYOR, SONUÇLAR ORADAN GELİYOR

Gebze Sağlık İlçe Müdürlüğü, Gebze Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Eğitim Merkezi  (AÇSAB)’ta  Bayan Dr. Cevahir Keskin’in yönetiminde başlatılan ve gerçekleşen , genellikle 30-65 yaş arası bayanları kapsayan  bu muayene ve tetkikler sonucu  bölgemizde geçen ekim ayında başlatılan ücretsiz Pap Smear+HPV Programı muayenelerinden alınan numuneler tetkik için Ankara’ya Sağlık Bakanlığı’na gönderiliyor. Oradan gelen tetkik sonuçlarında eğer pozitif durum çıkarsa bu hastalar yine Açsab tarafından derince Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki  Uzman Kadın-Doğum hekimine yönlendiriliyor. Tetkikler 5 yıl süreyle geçerli oluyor. Başvuru adresi direkt  olarak Gebze Açsab’da Dr. Cevahir Keskin’e randevusuz şekilde  yapılabiliyor. Normal şartlarda dışarıda bu tetkiklerin yapılması hasta başına 350-500 lira arasında bir ödeme sonrası gerçekleşebiliyor.

365 BAYANIN TETKİKLERİ GERÇEKLEŞTİ

Bu konudaki  muayene kabulleri 9 Ekim  2014 tarihinden itibaren AÇSAB’da  yapılmaya başlandı ve bu muayene ve tetkikler sonucu  bölgemizde 365 bayanın tetkikleri yapıldı ve bu tetkiklerde  8 bayanın durumu pozitif çıktı. Durumu Pozitif çıkan  hastalar  Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildi ve şimdi hastaların  erken tedavi sonucu sağlıklarına kavuştukları bildirildi.

DR.SALDIRICI: “ÖNEMLİ BİR PROGRAMA EVSAHİPLİĞİ YAPIYORUZ!”

Programla ilgili bilgilendirme yapan  Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Saldırıcı, Açsab olarak  koruyucu hekimlik alanında önemli bir proje olan Pap Smear+HPV Programı’na evsahipliği yaptıklarını ifade ederek: “Günümüzde çok yaygın olan serviks kanser vakalarında  bu durumdan şüphe duyan tüm bayanlarımıza AÇSAB  ücretsiz olarak açıktır. Herhangi bir randevu alınmasına gerek yoktur. Randevusuz şekilde bayanlar gelip Dr. Cevahir Keskin’e başvurularını yapabilirler ” dedi.

BU TEST NEYE YARIYOR?

Özelikle ektoserviksdeki premalign ve malign durumları belirlemek için geliştirilmiş bir tıbbi görüntüleme metodu olan Pap testi, ayrıca endoserviks ve endometriumdaki anormallikleri belirlemek için de kullanılır. Kanser öncülü değişikliklerin erken saptanması mortaliteyi azaltır.  Sonuç olarak serviks kanserinin tarama testi olarak kullanılan Pap smear testi, erken tanı olanağı sağlamaktadır. 


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ali 9 yıl önce

sayın md.üm şu sizin merkez sağlık ocağının bahçesinde geçen fırtınada kırılan camlar bir aydır süpürülmüyor.ilyas bey camisine araba ile geldikçe görüyorum.zatı aliniz bir gezip bakıp gereğini yapıverse memnun olacağız.

banner376

banner375

banner377

banner981

TEM’de Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Haberi Oku