banner1006
Başkanı olduğumuz, Avrasya Gazete Radyo Televizyon Derneği ve Gebze Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Tarihimi Öğreniyor, Tabiatı Seviyorum Sakarya Meydan Muharebesi’nin önemi ve Şehitliklerin Gençlere Tanıtılması” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gebze bölgesindeki lise öğrencilerinin katıldığı Sakarya Meydan Muharebesi konulu şiir ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

   Gebze bölgesinde eğitim veren devlet liselerinde okuyan çok sayıda öğrencinin yoğun ilgi gösterdiği şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Kompozisyon yarışmasında Kanuni SBL öğrencisi Tuğçe Albayrak “Melhame-i Kübra” başlıklı yazısıyla birinci oldu. İkinci Ticaret Odası Vakfı MTAL öğrencisi Ahmet Erzincan’ın “Üçüncü Gözlerden Sakarya’m” yazısı olurken, üçüncü ise Gebze AİHL öğrencisi Halide Elden’in, “Nazende Belde” yazısı oldu.

Şiir kategorisinde ise birinciliği ÇİB Ali Nuri Çolakoğlu MTAL öğrencisi Emre Özdemir’in “Sakarya’m” şiiri aldı. İkinciliği Süleyman Demirel AL öğrencisi Seval Aydın’ın” Sakarya” şiiri alırken, üçüncülüğü ise Gebze MTAL öğrencisi Kader Yılmaz’ın “Ölmeye Hazırdı Türk Askeri” şiiri aldı.

Sakarya Meydan Muharebesi konulu kompozisyon ve şiir yarışmasının jüri üyeliğini Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Gebze Atatürk AL Murat Kaban, Gebze Kız İmam Hatip Lisesi Hasan Yağmurkaya, PAGEV MTAL  İsa Bayrak, Necip Fazıl  İHO Sosyal Bilgiler Öğretmeni  Abdullah Demir, Fatih Sultan Mehmet AL Tarih Öğretmeni  Yunus Aktaş, Cumhuriyet AL Özgür Yürekli yaptı.

 ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Dereceye giren öğrenciler Gebze Milli Eğitim konferans salonunda düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Bizlerde düzenlenen ödül töreninde yer alarak, öğrencilere yönelik konuşma gerçekleştirdik. AGRT oalrak öğrencilerimize çeşitli ödüllerin yanı sıra, belgesel yayıncılık tarafından hazırlanan İl İl Kahramanlık Türküleri ve Türk Marşları kitabı ile Gebze bölgesi ansiklopedi kitabı hediye ettik. Törenden önce İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Tarihimi öğreniyor, Tabiatı Seviyorum Sakarya Meydan Muharebesi’nin Önemi Ve Şehitliklerin Gençlere Tanıtılması” projesi kapsamında hazırlanan “Gordion’un Düğümü Sakarya Meydan Muharebesi” belgeseli ilk kez törene katılan Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, jüri üyeleri ve proje kapsamında okullarda seminer veren öğretmenlerin katıldığı törenle izlendi.

Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, yaptığı açıklama da “Tarih ve kültür çalışmasına Sakarya Meydan Muharebesi gibi çok önemli bir konunun gündeme taşınıp belgeselleştirilmesinde proje ortağı olmak ve bu önemli çalışmaya katkı sunmak Milli Eğitim Müdürlüğüz için önemli olduğuna inanıyoruz. Bu projenin başarılı bir şekilde yürütülmesini gerçekleştiren proje koordinatörü ve AGRT Derneği genel başkanı İsmail Kahraman’a teşekkür ediyoruz.”diyerek bizleri de konuşmasında onure etti.

Bizde yaptığımız konuşma da proje kapsamında çok geniş arşiv çalışmaları yapıldığını, Genel Kurmay başkanlığı ATS olmak üzere Milli Kütüphane Başkanlığı, Kültür Bakanlığı, üniversiteler, akademisyenlerle görüşmeler gerçekleştirdiğimizi belirttik. Polatlı ve Haymana bölgesindeki şehitliklerle Gordion Antik kentinde belgesel çekimleri gerçekleştirerek, okullarda seminerler düzenlendik, Polatlı’da çalıştay gerçekleştirdik, fotoğraf sergileri açarak, ayrıca sözlü tarih araştırması yaparak bu çalışmaların tümünü “Şehitlere Vefa” adlı bir kitap haline getirdik. Yapılan tüm bu çalışmalar www.sakaryazaferi.com  internet sayfasında yer alıyor.

GEBZE’DE ŞİİR YARIŞMALARI DÜZENLEMİŞTİK

Aslına bu yarışma bizim belgesel Yayıncılık olarak gerçekleştirdiğimiz yarışma değildi. Yaklaşık 30 yıl önce yine bizlerine öncülüğünde Gebze konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleyerek, öğrencilerimizi ödüllendirmiştik. Bu yarışmalarda başarılı olan öğrenciler, yıllar sonra önemli yerlerde, güzel mesleklerde karşımıza çıkarak bizleri mutlu ettiler. AGRT, Belgesel Yayıncılık ekibi olarak bizler kültür hazinemize kazandırmak için bu tür yarışmaları sürdüreceğiz. 

SEMİNER VEREN ÖĞRETMENLERE PLAKET

Proje kapsamında okullarda düzenlenen seminerlerde seminer veren öğretmenlere AGRT Derneği tarafından teşekkür plaketi sunarken, dereceye giren öğrencileri bir kez daha tebrik ediyor ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Önemli olan Gök Kubbe de hoş bir seda imiş.

Teşekkür plaketi alanlar:

Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, Murat Kaban, Hasan Yağmurkaya, İsa Bayrak, Abdullah Demir. Yunus Aktaş ,Özgür Yürekli, Ali Temizel, Fuat Binici, Özlem Ayhan’a projeye katkılarında n dolayı plaket taktim edildi. Tören  toplu hatıra fotoğrafı çekemiyle sona erdi.

 

 

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934