banner1024
 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri ülke genelinde devam ediyor. Gebze’de önceki gün gerçekleşen etkinlikle 52. Kütüphane Haftası heyecanı start aldı. Bugün ve yarın yapılacak olan etkinliklerle de kutlamalar devam edecek. Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış programı bir hayli hareketli ve eğlenceliydi. Özellikle konuşmaların ardından gerçekleşen tiyatro gösterimi alkışlanacak cinstendi. Oyun öncesi Yeni Türkü’den dinlediğimiz ‘Maskeli Balo’ ezgilerini duymak ise bizleri gülümsetti. 
**
Gebze İlçe Halk Kütüphanesi konum olarak oldukça dezavantajlı bir yere sahip. Bu sayfada defalarca dile getirdiğimiz gibi kısıtlı imkanlarla ciddi başarı sağlıyor. Ankara’da kazanılan “En Yenilikçi Kütüphane” ödülü ise asla tesadüf değil. Büyük emek veren Gebze İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Tevhide Buğan ve kütüphane çalışanları aldıkları ödülle kentimizi en iyi şekilde temsil ettiler onları ne kadar alkışlasak az kalır. 
**
En başta Gebze’nin ve büyük emek veren Gebze İlçe Halk Kütüphanesinin artık çok daha modern bir yere ihtiyacı var. Bu konuda çalışmaların başladığı haberlerini almak ise hepimizi sevindiriyor. Gebze’nin kendisine yakışan, modern seviyede bir kütüphaneye artık kavuşması gerekiyor. Eminim yeni yapılacak olan kütüphane ile birlikte kentimizde kütüphaneye olan ilgi bir hayli artacak ve Gebzeliler kitaplarla buluşmayı sürdürecek. 
**
Dünya tablet, bilgisayar ekranı, sanal ilişkiler ile dolmuş olabilir. Üstelik maalesef her birimiz adına teknoloji denilen bu kabusla yaşamaya alışmış da olabiliriz. Ölen yazarların kitaplarının isimlerini sosyal medyadan öğrenip, bugüne kadar eline hiç Nazım Hikmet kitabı almamış da olabilirsin!  Ama her şeye inat bahar yine geliyor coğrafyaya. Bir yerden başla mesela, hemen git Gebze İlçe Halk Kütüphanesine üye ol. 
**
Çünkü bu sanallık, bu hızlı Dünya, bilgisayar ekranları ve sosyal medya hesapları seni gün gelip öyle sıkacak ki, oysa kitaplar, yazarlar, şairler, öyküler yıllardan beri var, onlar gitmez, terk etmez.  Üstelik en pahalı tablet ekranı bile bir kitap sayfası gibi güzel kokmuyor. Şairin de dediği gibi; 
“Çocuğuna otomobil değil,
Bir şarkı, bir şiir bırak.
Aşağı mahallede gördüm 
Arabalar eskiyor.”
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981