banner1001
Rusya’nın Sibirya bölgesinde Türkiye’den binlerce kilometre uzakta ve Sibirya’da on binlerce Mehmetçiğimizin isimsiz ve kefensiz yattığın şehitlikler ilk kez televizyon ekranlarına geliyor.

Birinci Dünya Harbinin Kafkas Cephesi Osmanlı-Rus savaşlarının şiddetle Cereyan ettiği Sarıkamış, Kopdağı, Harşit Vadisi, doğu Karadeniz bölgesinde on binlerce Mehmetçik buralarda şehit olup, bir çoğu da Ruslara esir düşerek hayvan vagonlarında, karda, soğuk ve tipi de binlerce kilometrelik yolu trenlerle gider.

On binlerce Mehmetçiğimizin esir kamplarında toplu olarak şehit olduğu Sibirya’nın Yenisey Vadisi’ndeki Tuva’nın başkenti Kızıl Hakasya’nın başkenti Abakan’a gittik. Yenisey Nehrini takip ederek on saatlik tren yolculuğu ile Güney Sibirya’nın başkenti Krasnoyarsk’daki şehitlikleri ziyaret ettik, Fatihalar okuduk.

Krasnoyarsk mezarlığında isimsiz ve kefensiz yatan şehitlerimizi Devri Alem belgesel programı olarak ilk kez Türk televizyonları içerisinde bizler gidip araştırdık. Tarihe not düşüp zamana noterlik yaptık. İsterseniz Devri Alem farkı ile Türkiye’den binlerce kilometre uzakta Krasnoyarsk mezarlığındaki şehit mezarlarını Devri Alem Belgesel Programı ile birlikte ziyaret edip, Fatiha okumak için bu linki tıklayıp, izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=n-DQzEXfIso

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel kurulu hafta sonu gerçekleşti.

Avrasya Gazeteciler Derneği adına genel kurula katılacak delege arkadaşlarım Sercan Atalay, Yahya Kahraman ve Evren Kızıltaş ile birlikte Ankara’ya gittik. TGF Kongresi için hızlı trende yolculuk yaparken 43 yıllık gazetecilik hayatımda, Basın meslek kuruluşlarına üye olduğum yıllar Sinema şeridi gibi gözümün önünden geçti.

1985 yılında Ankara’ya gidip, Anadolu Basın Birliği’ne üye olduğum gençlik yılları Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliğine seçildiğim 1987 yılı, 1989 yılında merkezi İstanbul’da olan ve Halen Üyesi olduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyetine üye olduğum tarih, Ardından Basın Konseyi Üyeliğim. Anadolu basın Birliği seçimlerinde yaşadığım acı tatlı hatıralar ve Avrasya Gazeteciler Derneği’nin Ankara’da kuruluş yılları sanki dün gibi acı tatlı bir çok hatıra. Bir çoğu ebedi aleme göç etmiş gazeteci büyüklerimiz ve ağabeylerimiz çok güzel günler artık hatıralarda yaşıyor.

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU’NUN KURULUŞU

Tarihler 1996… Türkiye Gazeteciler Federasyonu kuruluş çalışmaları İçin Türkiye’nin bir çok yerinden Cemiyet başkanının katılımı ile Aksaray’da düzenlenen toplantıya davetliyiz. İstanbul, Ankara ve İzmir Gazeteciler cemiyetleri başkanlarının da katıldığı TGF’nin kuruluş sürecinin de başladığı toplantı İle ilgili belgesel videoyu sizlerle paylaşıyorum. sanki dün gibi. https://m.youtube.com/watch?v=di5tJ7NeXuM

BASIN İLAN KURUMU SEÇİMLERİ

Gazetecilik hayatımda Basın İlan Kurumu’nda Anadolu Gazete sahipleri seçimlerinin çok ayrı yeri var. 2002 ve 2004 yıllarında üst üste iki kez girip, her şeye rağmen seçildiğim Basın İlan Kurumu seçimlerinden sonra, bu kuruluşta yaptığım çalışmalar ve temsil ettiğim Anadolu gazeteleri ile ilgili raporlarım arşivlerimde yer alıyor.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu,  TGF çatısı altında bir çok çalışmalar yapıldı bizimde aktif içinde olduğumuz Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşu Türk Dünyası Gazeteciler Şurası ve Türk Dünyası Belgesel Filim festivali gibi güzel ve kalıcı hizmetler, birbirinden güzel Önemli çalışmaların yapıldığı TGF Başkanlar Konseyi toplantıları, Yurt dışı Seminerleri, en önemlisi bir birinden kıymetli Gazeteci arkadaşlar tanıdık, dost olduk,  bir birimizin fikir ve tecrübelerinden bilgi birikiminden yararlandık

TGF Genel Kurulu İçin hızlı trenle Ankara’ya giderken bu anıları düşünüp, Kongre sürecinde yaşananlara çok üzüldüm. Keşke kırgınlık ve üzücü olaylar yaşanmasaydı diye aklımdan geçirdim. TGF gerçekten Türkiye’nin çok önemli basın meslek kuruluşu bu güne kadar emeği geçenleri saygı minnet ve Şükran’la anıyorum. Seçim sonuçlarının da hayırlı olmasını diliyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934