SİYASET:
ADALET BAKANININ DİKKATİNE!

07 Ekim 2016 Cuma 00:03

Makale Yazarı: İsmail Kahraman

Zaman nede hızlı geçiyor. 30 yıl önce Gebzede gazetecilik yaparken bugünkü kaymakamlık binasının ikinci katında hizmet veren adliye birimleri çok  çalışıyordu. Dönemin Adalet Bakanı Oltan Sungurlu Gebzeye gelmişti. Dönemin Başsavcısı Dursun Ata Yılmaz’ı ziyaret etmiş oldukça şaşırarak Gebze Adliyesi ‘Bu odalardan ibaret mi?’ diye sormuştu.

Anavatan Partisine geçen dönemin Sodepli Belediye Başkanı Bülent Atasay’a ilk iş olarak Gebze’ye adalet sarayı kazandırmak için büyük çaba sarfetmiş Kaymakamlık yanında ki adalet sarayını büyük mücadelelerle yaptırmış, yerin kamulaşmasında sorun çıktığı için yer sahiplerinin bir kısım parasını kendi cebinden ödemişti. 

Gebze hızla büyüdü. O büyük bina Gebze’ye dar geldi. Yeni yeni mahkemeler kuruldu. Bir çok savcılık ve adliye personeli görev yapmaya başladı. Artık bu bina da yetmez oldu ve yeni bir bina arayışına girildi. Askeriyeden devralınan cephaneliğe 8 Ekim 2016 tarihin de açılışı yapılacak adliye binası yapılmaya başlandı. Yeni adliye binasıyla ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

YENİ ADLİYE BİNASINA SERGİ SALONU AÇILMALI

Bugün açılış törenine katılacak Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’dan gazeteci ve belgeselci olarak küçük bir isteğim var. Yeni adliye binasının bir odasına adliye binasının tarihi seyri kaymakamlık binasındaki küçük yerlerden bugünlere gelişini anlatan zaman tüneli temalı bir sergi oluşturulmalıdır. Bir anlamda bu sergi odası yeni adalet binasının tarihi geçmişine de ışık tutacaktır. Bu fotoğraf ve dökümanlar Gebze’nin nereden nereye geldiğinide gözler önüne serecektir. Yeni adliye binasıyla ilgili basında yer alan haberi sizlerle paylaşıyorum.

GEBZE YENİ ADLİYE BİNASI CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Adalet ve savunma bakanı Gebze’de

Gebze yeni adliye binası görkemli bir törenle Cuma günü açılıyor. Açılış törenine  adalet bakanı Bekir Bozdağ Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri  Fahri Kasırga ve diğer yetkililerin katılacagı öğrenildi. Türkiye'nin gerek mimarisi ve gerekse bulundugu konum itibariyle önemli adalet saraylarından biri olan Gebze Adliye binası 8 Ekim’de muhteşem bir törenle açılıyor. 

YENİ ADLİYE BİNASININ ÖZELLİKLERİ 

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi Cephanelik bölgesinde 70 bin metrekare alan üzerine inşaatı yapılan yeni Gebze Adliyesi Sarayı açılış için gün saymaya başladı. Yaklaşık 3 yıl gibi bir sürede yapımı tamamlanan adliye sarayı mimarisiyle göz dolduruyor.
“Avrupa standartlarında yapılmış bir bina”

Yeni Gebze Adliye Sarayı ile ilgili basına ve adliye çalışanlarına bilgiler veren Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, “Gebze Adalet Sarayının yapımı yaklaşık üç yıla yakın süredir devam ediyordu, bitirdik. Ağustos ayı içerisinde Gebze Adalet Sarayının bütün işlemleri tamamlandı. 4 temel ana bloktan oluşuyor. Mahkemeler ayrı bir birimde, savcılıklar ayrı bir birimde. Avrupa standartlarında yapılmış bir bina. Toplam 70 bin metrekarelik bir kullanım alanı var”

Yapımı Tamamlanan adliye sarayının Marmara bölgesindeki en büyük 4. Adliye Sarayı olduğunu belirten Kuyu, “Anadolu, İstanbul ve Bakırköy Adliyesinden sonra Marmara bölgesinin en büyük adliye konumuna geldi. Kreşiyle, kafeleriyle, yemekhanesiyle, konferans salonuyla, ihtiyacı rahatlıkla sağlayan hakim ve savcı odalarıyla dolu Gebze çok güzel bir kamu binası kazandı. Bu binanın hizmete girmesinden sonra Gebze’nin kamu hizmetleri alanında Gebze’ye büyük bir kazanımı olacak. Diğer kamu kurumları da bizi takip edecek” şeklinde konuştu.

“Gazeteci arkadaşlar için basın odamız var.”

Çok modern çok güzel bir bina olduğunu söyleyen Kuyu, “Tümüyle UYAP altyapısı ile birlikte akıllı bir bina. Merkezi ısıtma ve soğutma sistemlerimiz var. Basın odamız var gazeteci arkadaşlar için. Hem faks çekebilecekleri, mail üretebilecekleri, internet bağlantısı olan böyle modern bir binaya güzel bir basın odası yaptık. 

YENİ ADLİYE BİNASI GEBZE’YE YAKIŞTI 

Gazetecilikte 41. yılı geride bırakan bir belgeselci olarak Gebze’nin nasıl büyüdüğünü en belirgin örneklerinden birisi olan yeni adliye binasının ülkemiz ve Gebzeye hayırlı olmasını diliyor adliye binasına Gebze adliye hizmetleri tarihi fotoğraf ve gazete küpürleri sergisi açılmasını hem Sayın Bakan Bekir Bozdağ hem de Cemil Kuyu’ dan bekliyoruz .
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku