banner1006
SİYASET:
AK Parti adaylarını tanıyalım

07 Nisan 2015 Salı 16:56

1- Fikri Işık

13.09.1965 Gümüşhane doğumlu. İlkokulu Hereke Sümer İlkokulunda, ortaokul ve liseyi İzmit İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği Bölümünde 1989 yılında tamamladı. Askerlik görevini 1991 yılında kısa dönem olarak Denizli ve İstanbul Harbiye Orduevinde tamamladı. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Hereke Belediye Başkan adayı oldu. 20 Ekim 2001 tarihinde kurucu il başkanı Nihat Ergün’ün daveti üzerine AK Parti Kocaeli kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-Ge’den sorumlu il başkan yardımcısı olarak göreve başladı. 22 Haziran 2003 tarihinde Ak Parti Kocaeli 1. Olağan İl Kongresinde il başkanlığına seçildi.15 Nisan 2006’da yapılan 2. Olağan İl Kongresinde il başkanlığı görevine ikinci kez seçildi. 31 Ocak 2013 tarihinden 26 Aralık 2013 tarihine kadar T.B.M.M. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürdü. 26 Aralık 2013 yılında Nihat Ergün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini devraldı.  Halen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürütmekte. Evli 4 çocuk babası. 


2- Radiye Sezer Katırcıoğlu

1965 Malatya'da doğdu. Evli 2 çocuk annesi. Ankara'da ikamet ediyor. Atılım Üniversitesi Kamu Siyaset Siyasal Bilimler Yüksek Lisansı'ndan mezun oldu. Türk Diyanet Vakfı KAGEM ve Sosyal Projeler Birimi Uzmanı olarak görev yaptı. Daha öncede AKP Kocaeli İl Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Kadın Kolları Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve MYK üyesi olarak görev aldı.


3- Zeki Aygün

Zeki Aygün, 22 Temmuz 1953'te Kocaeli Derince'de doğdu. Babasının adı Muhammet, annesinin adı Fatma'dır.

Elektrik Mühendisi; İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Bölümünü bitirdi.Lüleburgaz Doysan Yağ Sanayi ile Düzce Timak Tarım Aletleri Fabrika inşaatlarında elektrik şantiye şefi ve yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1979-1981 yılları arasında serbest elektrik mühendisi olarak çalıştı. 1981'de Ünka İnş. Tes. San. ve Tic. Ltd. Şirketini kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. 1996'da MÜSİAD üyesi oldu ve çeşitli görevler üstlendi.Orta düzeyde İngilizce bilen Aygün, evli ve 3 çocuk babasıdır.


4- İlyas Şeker

İlyas Şeker, 30 Mayıs 1960'ta Erzurum Şenkaya'da doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Kibret'tir.

Harita Kadastro Yüksek Mühendisi; Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını YTÜ'de yaptı.1978'te Bursa Orhaneli Kadastro Müdürlüğünde göreve başladı. 1984'te Tapu Sicil Müdür Yardımcısı oldu. YTÜ'de mühendis olarak görev yaptı. 1985'te ortağı olduğu Denge Harita Şirketini kurdu. Planlama, imar, altyapı ve kamulaştırma projeleri konularında çalıştı. Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyeleri Meclis Üyelikleri ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevinde bulundu. İmar Komisyonu ve diğer komisyonlarda da görev yaptı. Türkiye'de ilk kez il sınırlarını kapsayan çevre düzen ve nazım imar planlarının yapımında aktif rol aldı. Kızılay, MÜSİAD, Mazlumder, İlim Yayma Cemiyeti, Ayışığı Derneği, Mimar-Mühendisler Grubu Yıldız Mezunları Derneği ile Kocaeli Ticaret ve Harita Kadastro Mühendisleri Odaları üyelikleri bulunmaktadır.Orta düzeyde İngilizce bilen Şeker, evli ve 3 çocuk babasıdır.


5- Mehmet Akif Yılmaz

1975 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Kocaeli Mehmet Ali Paşa Mahallesi 27 Mayıs İlkokulu’nda okudu.  Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Akademik kariyerine Marmara Üniversitesi İslam Tarihi bölümünde Doktora Eğitimi ile devam etmekte. AK Parti Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın oğlu. Evli ve iki çocuk babası. 


6- Cemalettin Kaflı

Cemalettin Kaflı, 1971 Üsküdar doğumlu. İlk öğretimini İstasyon Mahallesinde tamamladı. Ardından Gebze İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Gebze’de 15 yıldır avukatlık yapıyor. 5 yıldır da AK Parti Gebze ilçe teşkilatında görev yaptı.


7- Sami Çakır

1958 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. Evli ve 3 çocuk babası. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Siyasete 1973 yılında Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları ile başladı. Refah Partisi, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti ve ENSAR Vakfı’nda görevler aldı. Albaraka Türk Katılım Bankası'nın Konya, Adana ve Kocaeli Şube Müdürlükleri yaptı. 2011 yılındaki genel seçimlerde AKP'den 8'inci sıradan milletvekili adayı gösterildi.


8- Ayşe Müge Olşen

1969 Ardahan doğumlu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. Mezun olduğu yıl Körfez 50. Yıl Lisesinde bir yıl süreyle sözleşmeli İngilizce öğretmenliği yaptı. 1990 yılından itibaren 8 yıl SSK İzmit Hastanesi’nde sorumlu eczacılık görevini yaptı. 1998 yılında kendi eczanesini açtı. Evli 2 çocuk annesi. 2003 yılından itibaren AKP içerisinde siyaset yapıyor. Zeki Aygün’ün il başkanlığı döneminde il sekreterliği yapan ve 2011 yılında milletvekili aday adayı olan Olşen, 9’uncu sırada milletvekili adayı gösterildi. Milletvekili seçilememesinin ardından İl Başkanı Mahmut Civelek tarafından tekrar il yönetimine alınan Olşen, yeniden İl Sekreterliği görevi verildi.


9- Halit Çokan

Osmaniye doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2 çocuk babası. Arapça ve İngilizce biliyor.


10- Yalçın Coştur

Aslen Giresunlu olan Yalçın Coştur, 30 Mayıs 1975 yılında Berlin’de doğdu. 1979 yılında Gebze’ye ailesi ile birlikte yerleşti. 1990 yılında Fatih ilköğretim okulundan, 1992 yılında ise Gebze Sarkuysan Lisesi'nden mezun oldu. Üniversiteyi Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünde okuyan Coştur, bu okuldan 1997 yılında mezun oldu. 1999 yılında kısa dönem er olarak askerlik hizmetini tamamladı. Mali müşavir olan Coştur, İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.


11- Yahya Coşkun

1986 Karamürsel'de doğdu. Evli 2 çocuk babası. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu. TÜBİTAK Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yapıyordu. Şu anda Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. Mavi M

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku