banner1024
SİYASET:
AK Parti istişare kurulu toplandı

03 Ekim 2015 Cumartesi 15:14

1 Kasım seçimleri için var gücüyle çalışıp 7 milletvekili çıkarmayı hedefleyen AK Partililer bugün partinin kurucu yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem başkanlarının yer aldığı İl İstişare Kurulu toplantısı yaptı.

 

Şemsettin Ceyhan’ın başkanlığında Antikkapı’da kahvaltılı olarak yapılan İl İstişare Kurulu toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl İstişare Kurulu’nda bulunan eski milletvekilleri Eyüp Ayar ve M.Ali Okur, eski il başkanı Mahmut Civelek, kurucular, eski belediye başkanları katıldı. Eski bakanlar Osman Pepe ve Nihat Ergün’ün İl İstişare Kurulu Toplantısı'na katılmadıkları görüldü.


"SADECE ZARURİ İHTİYAÇLAR İÇİN"

İl İstişare Kurulu’nda açılış konuşması yapan İl Başkanı Ceyhan, bu davanın bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibinin partinin kurucuları olduğunu söyledi. İlk günkü aşkla "Haydi Bismillah" diyerek heyecan ve dava şuuru ile toplantıya katılanlara teşekkür eden Ceyhan, “7 Haziran seçimlerinin ardından İl İstişare Kurulu üyelerini ev- işyerlerinde vefa ziyaretleri yaptık. Allah izin verirse, kalanları seçim sonrası ziyaretlerini sürdüreceğiz. AKP 1.parti olsa da tek başına iktidar olamadık. Kocaeli’deki 5 puanlık kaybı istişare ederek nedenlerini araştırdık. Oylarımızı en az yüzde 10 artırarak 7’nci milletvekilini nasıl alacağımızı konuşacağız. Mahalle bazlı sandık ve seçmen çalışmalarına başladık. Kalan 28 günde her birimiz milletvekili ve adayı olarak kapı kapı dolaşacağız. Sadece zaruri ihtiyaçlarına zaman ayırıp sabaha kadar çalışacağız.

 

"HDP’NİN VEKİL ÇIKARMASINA ÜZÜLDÜM"

Kentin en büyük sorununun ulaşım olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye yakında temelini atıp 1 buçuk yıl içinde bitecek. 2023 vizyonunda kentimizi lojistik açısından planlayacağız. Bunun için kafa yoruyoruz. Bu kentin hem şimdi hem gelecekte en büyük sorun ulaşım. Lastikli araçlarla çözemeyiz; raylı sistemlerle çözeceğiz. Yerel hizmetlerin en güzel yerine getirilmesi için merkezi hükümetin desteği şarttır. Yaptıklarımız hükümetimizin, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve parlamentonun eseridir.” dedi. HDP’nin kendilerinden milletvekili almasına çok üzüldüğünü belirten Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: “ Taş üstüne taş koymayan ihanetten başka yaptıkları yok, insanımızı kandırıyorlar. AKP seçmenin yüzde 5-6’sı oy kullanmaya gitmedi. Bu sorumluluk her birimizin sorunudur. Ülkemizin öz evladı olarak dedelerimiz canını verdi; şehit oldular. Yönetimde yanlışlar eksikler var ama ihanet yok.”

 

"TEKNOLOJİMİZ OLMASAYDI"

13 yıldır ülkeye çok güzel hizmetler yaptıklarını, bu kazanımların kalıcı olması içinde istikrara ihtiyacının olduğunu belirten Bakan Işık, “Bugün Türkiye pek çok noktada kendine yeter hale geldi, kendi ihtiyacını karşılayan ülke haline geldi. Son terör operasyonlarında gördük. İnsansız hava araçları başka ülke yazılımları olsaydı, bize geldiği gibi PKK’ya da gidebilirdi.” dedi. 1 Kasım’da 7 Haziran seçimlerinin tekrarlanacağını, Türkiye’nin güçlü hükümeti ihtiyacının olduğunu, AKP dışında başka bir formülünün olmadığını belirten Işık, AKP’nin yeniden tek başına iktidara gelmesi gerektiğini söyledi. Işık, şöyle konuştu, “Biz idealin partisiyiz. Bizden sonra da bu dava devam edecek. 1 Kasım seçimlerinde bire- bir nokta ziyaretleri yapıyoruz. Elbette farklı çalışmalar yapıyoruz. İl İstişare Kurulu da bulunduğu alanda AKP siyasetini yapmaya devam ediyor. Daha iyiye taşınması için kapalı bölümde konuşacağız.”

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku