SİYASET:
Ak Parti'de temayüle yoğun ilgi

01 Mart 2015 Pazar 15:21

Saat 10.00'da başlayan temayülün komisyon üyeliğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Ayşe Bahçecik ve Gençlik Kolları MYK üyesi Davut Arpa oluşturdu. Temayülde 2 bin 50 kişi oy kullandı. Ayrıca her ilçe için ayrı sandık oluşturuldu. Oy kullananlar kimliklerini göstererek ve imza atarak oylama işlemlerini gerçekleştirdi. Her sandıkta 150 kişi oy kullandı. 

ALFABETİK SIRA

Temayülde oy kullananlar 11 işaretleme yapmak zorundaydı. Eksik ya da fazla oylama olması durumunda liste geçersiz sayıldı. Oylama listesi alfabetik olarak yapıldı ve soyadları da büyük yazıldı. Oyların sayımında ise sadece zarf sayımları gerçekleştirildi. Saat 10:00’da başlayan temayül saat 16:00’da sonlandı.

 

YER ALMAYACAKLAR

Temayül yoklamasında mevcut milletvekillerinden aday adayı olan Zeki Aygün, Mehmet Ali Okur, İlyas Şeker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra eski milletvekili Eyüp Ayar ve eski il başkanı Mahmut Civelek temayülde yer almadı.

 

İLK ADIM TEMAYÜL

Aday tanıtım programına değinen Ceyhan, “Hem coşkulu hem katılım ile Kocaeli teşkilatını onurlandıran bir program yaptık. Artık 7 Haziran’da ki büyük seçim ile alakalı aday adaylarımızın belirlenmesinde ilk adım olan temayül yoklamasını icra edeceğiz. Kocaeli teşkilatları olarak 67 adayımız için oy kullanacak. Ardından komisyonumuz bu çalışmaları Ankara’ya götürecek” dedi.

 

TEKER TEKER GÖRÜŞECEK

‘Temayül yoklamaları Kocaeli teşkilatlarında önemsenen bir göstergedir’ diyen Ceyhan, “ Ama tek başına yeterli değildir. Bu işlemin ardından aday adaylarımız teker teker Ankara’ya gidecek orada komisyon ile görüşecek” diye konuştu. Ceyhan’ın konuşması esnasında içeri alınan milletvekili aday adayları temayül yoklaması için oy kullanma işlemine geçildiği zaman dışarı alındı.

 

İLK OYU CEYHAN KULLANDI

Temayül yoklamasına başlandığında ilk oyu İl Başkanı Şemsettin Ceyhan kullandı. Temayülde oy kullanma işlemi devam ederken salon dışına kurulan masada Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ‘kadına şiddete hayır’ kampanyası için imza attı. Öte yandan oy kullanma işlemi devam ederken, Temayül komisyon üyesi Kayseri Milletvekili Yaşar Kareyel ‘in doğum günü kutlandı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek,...

Haberi Oku