banner1024
SİYASET:
Akar: Bu işi beceremediler!

27 Ağustos 2016 Cumartesi 10:23

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar, yaşanan sürece dikkat çekerek “AKP, 2014 Yerel seçimleri öncesi 4 Mart 2014 tarihinde bir yönetmelik çıkartıyor ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız bundan sonra toplu taşımada ücretsiz taşınacak diyerek oy avcılığına kalkışıyor. Ancak beceriksiz ve plansız bir şekilde çıkarılan yönetmelik maalesef iki buçuk yıldır hala sorunlu bir şekilde duruyor. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız tabiki sosyal devlet olma gereği olarak ücretsiz toplu taşımadan yararlanmalıdır. Bu bir lütuf da değildir, ancak devlet bunu sadece minibüsçünün sırtına yükleyerek taşıyacaksın diyemez” dedi.

 3 BAKAN 3 YÖNETMELİK DEĞİŞTİ SORUN DEĞİŞMEDİ

Açıklamasına devam eden Akar “2014 yılında, 2013 yılında çıkarılan yasanın gereği olarak bir yönetmelik çıkarılıyor. Vatandaşlarımız ve minibüs esnafı karşı karşıya getiriliyor. O gün Meclis’te çıkıp söyledim ‘Böyle olmaz. Bunun bir plan, program içerisinde profosyonelce ve ilgili kurumların katılımı ile olması gerekiyor’diye. Ancak AKP, seçim telaşı ile yönetmeliği çıkarttı. Sonra vatandaşlarımız ve minibüsçü esnafımız karşı karşıya getirildi. Daha sonrasında bunu değiştirelim, devlet desteği verelim diyerek 7 Nisan 2015’de bir yönetmelik daha çıkarıldı. Yönetmelikte belirtilen 6 ay sonra ilgili Bakanlıklar esasları belirleyecekti. Ancak 7 Ekim 2016 da süre doldu Bakanlıklardan çıt yok, sonunda 6 Ocak 2016 da bir yönetmelik daha esaslar belirlendi.

 YAPILANLAR GÜNÜ KURTARMAKTAN İBARET

Daha sonrası da evlere şenlik. Nisan 2016’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyeler aracılığı ile bazı illere ödemeleri gerçekleştiriyor ancak sadece günü kurtarmaktan ibaret. Düzenli olarak yapılması gereken ödemeler yaklaşık 5 aydır yapılmıyor. Minibüsçü esnafı haklı olarak Türkiye’nin tüm kentlerinde isyan ediyor ancak halen ödemeler yapılmış değil. Bir süre sonra bu ödemeler de belki gerçekleştirilecek. Daha sonra ne olacak belli değil. AKP, bir çok yasayı Meclis’te değişiklik için tekrar gündeme getiriyor. Bu yasayı da ilgili kurumların, minibüsçü esnafın ve muhalefetin görüşlerini alarak değiştirebiliriz ve sorunu ortak bir şekilde çözebiliriz” diyerek iktidarın gerekli adımları atması gerektiğini belirtti.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek,...

Haberi Oku