SİYASET:
Aygün'ün başkan aday adaylığına büyük ilgi

14 Kasım 2018 Çarşamba 15:32

 Ak Parti’de belediye başkanlıklarına çok sayıda isim aday adayı olmak için başvururken, önümüzdeki günlerde sürpriz isimlerin de aday adayı olacağı tahmin ediliyor. En çok merak konusu olan Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karasomanoğlu’nun 3 döneme takılacak olması büyükşehire ilgiyi arttırdı. Son seçimlerde milletvekili adaya olmayan Zeki Aygün’ün büyükşehire aday adayı olması Kocaeli’de büyük yankı uyandırdı.

AK Parti’de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süreci 5 Kasım Pazartesi günü başlamıştı. Başvuru süresinin bugün sona ermesi bekleniyordu. AK Parti Genel Merkezi, başvuru tarihinin 16 Kasım Cuma gününe kadar uzatıldığını açıkladı. AK Parti Kocaeli eski Milletvekili ve eski MKYK üyesi Zeki Aygün, aday adaylığı en çok merak edilen isimlerden birisiydi. Zeki Aygün, bugün öğlen saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’ne giderek resmi aday adaylık başvurusunu yaptı. Böylece Mahmut Civelek ile Zeki Aygün, Büyükşehir Belediyesi aday adayı oldu.

Zeki Aygün kimdir?

Zeki Aygün, 22 Temmuz 1953 yılında Kocaeli Derince'de dünyaya geldi. Babasının ismi Muhammet, annesinin ismi Fatma'dır. İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Yıldız Teknik Üniversitesinden mezun oldu.

Zeki Aygün, Lüleburgaz Doysan Yağ Sanayi Şantiye Şef Yardımcısı, Düzce Timak Tarım Aletleri fabrika inşaatlarında Elektrik Şantiye Şefi görevlerini sürdürdü. 1981'de Ünka İnş. Tes. San. ve Tic. Ltd. Şirketini kurdu ve 1981 yılından bugüne şirketin yönetim kurulu başkanlığını sürdürdü. Sanayi kuruluşlarında önemli projelerin taahhüdünü üstlendi. AK PARTİ Kocaeli İl Yönetim Kurulu Kurucu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve AK PARTİ Kocaeli İl Başkanlığı görevlerinde yer aldı. Aygün,  Ak Parti’den 24. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi. AK PARTİ’nin eski MKYK  üyesi yopu. Başta Ak Parti camiası olmak üzere Kocaeli’de sevilip takdir edilen isim olarak bilinmektedir.

TBMM Çevre Komisyonu Üyeliği yapan Kocaeli’deki bir çok sorununun çözümüne katkısı olan  Zeki Aygün’ün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olması ilgiyle karşılandı

24. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçildi. Çevre Komisyonu Üyeliği yaptı.

Orta derecede İngilizce bilen Zeki Aygün, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Zeki Aygün tarihi konulara önme veren bir vekil olarak tanınıyordu.
Ak Parti Kocaeli kurucular Kurulu Üyeliği, İl Başkanlığı ve uzun yıllar millivtekilliği ve AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği yapan Zeki Aygün tarih ve kültürel konulara önem veren vekil olarak tanınıyordu. Devri Alem ebglesel programına özel bir çakılam yapan Aygün'ün açıklamasının linki paylayıyoruz

https://youtu.be/tp-uy4L81v4


banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku