banner1024
SİYASET:
BELEDİYE BAŞKANLARI BAŞARILI MI?

04 Kasım 2022 Cuma 11:37

 Belediye  seçimleri üzerinden dört yıla yakın bir  süre geçti. 2023'de Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. 2024 başında da belediye seçimleri yapılacak. Türkiye seçim havasına girdi. Başta milletvekillerimiz olmak üzere Belediye başkanları yeniden seçilmek için var güçleri ile kulis yapıp seçimleri hayat memat olarak görüyor. Yeniden kazanmak İçin seferberlik ilan etmiş durumda. 47 yıllık Gazeteci ve belgeselci olarak  kamuoyu ve okurlarımız adına belediye başkanları ve milletvekillerini vicdani muhasebe ve muhakemeye davet etmek istiyorum. Acaba görevlerini tam olarak yaptılar mı? Başarılı olup olmadıklarını önce kendileri değerlendirmeli.
Acı ama gerçek, cumhurbaşkanlığı başkanlık sisteminde milletvekillerinin icra ve fonksiyonları çok azaldı. Bir çok milletvekili arkadaşımın bu konudaki yakınmalarını dinliyorum. Ancak hiç bir mazeret başarının yerine geçmez. Bir kul hakkı olarak gördüğüm oylarımız ile seçilen vekillerimiz manevi sorumluluk altında, bizden aldıkları oylarım hakkını vermeli ve hizmet etmelidir. 

Milletvekillerimiz, başkanlık sisteminin arkasına sığınarak başarısızlıklarına mazeret gösterebilir. Yönetme ve icra gücüne sahip belediye başkanlarımızın ise bu mazeretin altına sığınma şansı yok. Belediye başkanları başarılı olmak zorunda!  

Türkiye’nin birçok bölgesine gidiyorum, belediye hizmetlerini yerinde görüp  değerlendirmeye çalışıyorum. Bana göre çok az başarılı Belediye Başkanı var. Belediyelerde çok büyük kaynak israfı var. Belediyeler asli ve kendi işlerini bırakıp milli eğitim, kültür, sağlık ve gençlik bakanlıklarının işlerine el atıp üzerlerine lazım olmayan işler yapıyor; seçildikleri şehirlerinin alt yapılarını ihmal ediyorlar. Bu konuda siz değerli okullarını da göreve davet etmek istiyorum. Vatandaşlık görevinizi oy vererek yapmış  duyarlı bir vatandaş olarak bulunduğunuz belediyeleri denetleyin; başarılı olup olmadıklarını sorgulayın. Yanlış ve eksik gördüklerinizi belediye başkanlarına yazın ve verdiğiniz oyun takipçisi olun.

Son yıllarda her belediye kitap fuarları düzenliyor. Kitap fuarları öncelikle belediyelerinin bulunduğu yerlere katkı sunmalı. Büyük paralar harcayarak getirilen anlı şanlı yazar ve ünlü isimler, yiyip içip bir kaç saat kalıp çekip gidiyorlar. Nezaket gösterip kendilerini davet eden belediye binalarına bile gitmiyorlar. O bölgede devleti temsil eden vali ve kaymakamları bile ziyaret etmiyorlar.  Geldikleri il ve ilçeleri bile birkaç saat ayırıp gezip  görme ve tanıma nezaketinde bulunmuyorlar.
47 yıldır yerelden kopmadan Türkiye’nin tamamını dünyanın 80 ülkesini gezip her gün çok önemli belgesel kanalları ve bölgesel televizyonlarda belgeselleri yayınlanan gazeteci ve belgeselci olarak belediyelerini açtıkları kitap fuarlarını kamuoyu önünde tartışmaya açıyor ve sorguluyorum. Kitap fuarları için ne kadar harcama yapılıyor? Kltap fuarları bölgenin tanınmasına, kültür ve sanatına ne kadar katkı sağlıyor.  Bu konuyla ilgili şikayet görüş öneri ve isteklerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Dilerseniz belediye başkanlarıyla ilgili hazırladığımız ankete katılabilirsiniz:

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku