SİYASET:
Burak Uluköylü'den Zinnur Büyükgöz'e

04 Ağustos 2022 Perşembe 10:15

Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen Belediye Personeli'nin eflasyon farkına karşı atılacak adımları, Temzlik İşleri çalışanlarına uygulanı diğer personellere ise de gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün açıklamsına itafen İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü'den açıklama geldi.

Burak Uluköylü açıklasında;


 Sn; Zinnur Büyükgöz; 
Kamuoyunda ve dün belediye meclisinde de gündeme gelen “Belediye Personeli”nin sadece Temizlik İşleri çalışanlarına enflasyon farkı uygulanıp diğer çalışanlara uygulanmaması hakkaniyetli ve adaletli bir uygulama değildir. Bu konuda da çalışma yapıyoruz masamızda konu deyip top çevirmenin, lafı eveleyip gevelemenin manası yok.

Bugün açıklananan TÜFE %79,6 ÜFE 144,61 oranlarına rağmen personelin tamamına değilde bir kısmına %30 enflasyon farkı verip, diğerlerine vermemek;
başta Anayasa ile güvence altına alınan “Eşitlik İlkesi” ve “Ayrımcılık Yasağı” aykırılık teşkil eder, hatırlatmak istedim.

Bu konuda yaptığınız çalışmalarınızda elinizi biraz daha hızlı tutun lütfen. Önceliğinizi ve enerjinizi haftasonu Cumhurbaşkanımızın ilimize yapacağı ziyarete ilişkin Gebze Belediye personelinin programa katılım noktasında teşvik etmeye değil, enflasyon farkını tüm personele uygulama çalışmasına vermenizi bekliyoruz.
 
Türk hukukunda,
 “Eşitlik İlkesi” ve “Ayrımcılık Yasağı” ;
Anayasamızın 10. maddesi başta olmak üzere; “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” hükmü,

4857 sayılı İş Kanunu’nun 5. Maddesi;
“İş ilişkisinde dil, ırk, cinsiyet, siyasal düşünce, felsefî inanç, din ve mezhep ve benzeri sebeplere dayalı ayırım yapılamaz.” hükmüyle ve birçok özel kanundaki hükümle hukuki güvence altına alınmıştır.

Resmi Kurum ve Kuruluşlar kamu yararı önceliğinde keyfiyetle değil, kanunla yönetilir. açıklamasında bulundu.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek,...

Haberi Oku