banner1024
SİYASET:
Çayırova'da arsa tartışması

01 Temmuz 2015 Çarşamba 17:29

Şevi Demirci’nin yokluğunda Yusuf Turan Başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri ele alındı. Encümen kararıyla arsa satışı, Ramazan iftarları, SGK’ya yeni yer tahsisi, TOKİ ile olan anlaşma mecliste tartışma konularının başında geldi.
İFTARLAR SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜ
CHP grup Başkanvekili Abdülkadir Honca gündem dışı söz alarak Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği mahalle iftarlarının amacını aşarak siyasi şova dönüştüğünü söyledi. Honca, “iftar yemekleri artık bir siyasi partinin reklamına döndü. AK Parti’nin İlçe yöneticileri, Kadın Kolları, gençlik kollarıyla bu iftarlar siyasi arenaya dönüştü. Önceden bu iftarlara yoksullar ya da iftara yolda yakalananlar katılırdı. Ama şimdi tamamen siyasi arena oldu. Hayır işi değil bu. Benim önerim AK Partilileri çağırıp öyle bir iftar verin. Son günlerde bu iftarlar tamamen siyasi şova dönüştü. Geçen sene de katıldım, bu sene de katıldım ama bundan sonra iftar yemeklerine katılmayacağım.” dedi.  Honca’ya yanıt veren Meclis başkanı Yusuf Turan, “Oraya diğer siyasi partilerin gelmesine engel bir durum yok. Vatandaşlar gelmiyorsa yapmayalım demek bu yönetimin kararıdır. Bir grup bundan nasipleniyor diye bir şey olamaz. Bu bir hizmettir. Takdiri milletimize bırakalım.”dedi. 
SGK’NIN YENİ YER TALEBİ
Gündem maddeleri arasında yer alan SGK Müdürlüğü’nün yer talebi de tartışmalara yol açtı. Daha önce Mecliste yer için verilen kararın iptalini isteyen, SGK başka yer talebinde bulundu. CHP grubu adına söz alan Abdülkadir Honca, SGK’nın yeni yeri de beğenmemesi halinde tekrar aynı taleple gelebileceğini söyledi. Saadet Partisi grubu adına ise Ali Uçar bazı kararların Meclise acele bir şekilde kabul ettirildiğini, yapılanın etik olmadığını, şeffaf olunmadığını belirterek meclisi acilen toplantıya çağıranların 3 ay geciktirdiğini söyledi. Uçar, “Çoğunluğunuza güvenerek hareket ediyorsunuz. Bir çok AK Partili konudan haberdar değil.” dedi. SGK ya verilen eski yerin iptali ve yeni tahsis kararı oy çokluğuyla kabul edildi.
KENDİ YAPTIĞIMIZI SATIYORUZ
En çok tartışılan konulardan birisi Belediyeye ait 80 dairenin TOKİ’ye satılması konusu oldu. Bu konuda gelen talebe tepki gösteren Saadet Partili Ali Uçar, “Belediyenin 80 tane dairesi var. Ama vatandaşa vermek istemiyor, 20 sene beklememek için. ‘Bunu TOKİ’ye satayım, varsa parasını alayım, arsası varsa arsa alayım.’ diyor. Yapmak istediği sözleşmede diyor ki fiyatı da TOKİ belirlesin. Belediye başkanı burada toptan satışa getiriyor. Yerlerin toptan parasını alıp vatandaşla uğraşmak istemiyor. İçeriğini bilmediğimiz vatandaşa hesabını veremeyeceğimiz konularda meclis üyeleri düşünerek karar versinler.”dedi. Yanıt veren Başkan Turan ise “Bu vatandaş sizin kadar bizimde vatandaşımız. Bizi iktidar yaptı bu halk. Biz onları mağdur edecek bir karar almayız. Biz sizin yaptığınız bir şeyi satmıyoruz. Kendimiz yaptık, kendi yaptığımızı satıyoruz. Bunun komisyonluk da bir durumu yok. Vatandaşımız için yapıyoruz belediye hepimizin belediyesi”diye konuştu.  Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. 
4  DÖNÜM ARSA SATIŞI
Toplantının son bölümünde konuşan Saadet Partili Alİ Uçar Belediye başkan yardımcısı Fikriye Çelik’e encümen kararıyla 4- dönüm yer satıp satmadıklarını sordu. Çelik ve diğer başkan yardımcısı Refik Tartar  Belediye hisseli böyle bir yer satışının olduğunu belirterek kanunen bu satışı Meclisin değil Encümenlerin yapabildiğini ifade etti. Ali Uçar satışa sert tepki göstererek Çayırova halkının malını ne maksatla sattıklarını sorarak bu konuda dilekçe yazmalarına rağmen kendilerine yanıt verilmediğini söyledi. Uçar söz konusu yerin 4  Milyon TL’ye yakın bedelinin olduğunu ifade etti.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku