SİYASET:
Cemevleri'nden ortak tepki!

28 Temmuz 2016 Perşembe 10:59

 Kocaeli Cemevleri Platformu adına yapılan basın açıklaması, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şube Başkanı Ali Ekber İncesu tarafından okundu. Platform tarafından yapılan açıklamada; darbe teşebbüsünde bulunanların yaptıkları bu girişimi onaylamadıkları ve seçilmiş Cumhurbaşkanı ile hükümetin sonuna kadar arkasında oldukları belirtildi. Alevi dernekleri olarak demokrasinin her zaman arkasında olduklarını belirten Kocaeli Cemevleri Platformu, ‘’Bizler Alevi toplumu ve temsilcileri olarak; yaşantımız, inancımız, siyasi duruşumuz ve hayat felsefemiz gereği demokrasiye inanıyoruz. Demokratik hukuk sistemleri içerisinde seçimle gelmek ve seçimle gitmek vardır. Bu işleyişin sonuna kadar arkasındayız‘’ diye konuştu.

ORTAK DEĞERLERE SAYGI DUYMALIYIZ

Gerçekleştirilen basın açıklamasında ortak değerlere saygı duyulması gerektiğini belirten İncesu, ‘’Günümüzde yaşanan bir takım olaylar kültürümüze zarar vermeye çalışmıştır. Herkes üzerine düşen sorumluluğu bilmeli ve bu ortak değerlere saygı duyarak hareket etmelidir. Kocaeli Cemevleri Dernek bileşenleri olarak 15 Temmuz darbe girişimini ve cunta hareketini kesin ve net bir dille kınıyoruz. Bizler Alevi toplumu ve temsilcileri olarak; yaşantımız, inancımız, siyasi duruşumuz ve hayat felsefemiz gereği demokrasiye, insan haklarına, temel özgürlüklere ve karşılıklı sevgiye inanan bir toplum olarak her türlü şiddet ve zorbalığın kimden ve nereden gelirse gelsin daima karşınızdayız.” Dedi.                                                          

HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞIYIZ

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Demokratik ve sosyal hukuk devleti düzenlerinde seçimle gelmek ve seçimle gitmek vardır. Bu işleyişin karşısında olmak yaşadığımız bu güzel vatanımıza ve coğrafyamıza bir ihanet olacaktır ve bu tür girişimlere müdahil olan tüm şer yuvaları ve odaklarının da hayal ve düşlerinin yıkılacağına inanıyoruz.  Alevi toplumu en başından beri net olan duruşunu tavrını ve tarafını koruyan, bu anlamda nice bedeller ödeyen bir toplumdur.  Tüm bu yaşanan olumsuz ve talihsiz süreç bizim ne kadar doğru düşündüğümüzü ortaya koymuştur. Ülkemizi yöneten iktidarlarında bakış açıları umarız bu yönde olur ve böylece ülkemiz karanlık günlere gebe kalmaz. Ey bizi yönetenler! Tüm bunlar için, güzel günler için, aydınlık gelecek için, iç ve dış  düşmanlara, gizli örgütlere, bu vatanı bölmek isteyenlere bugün yarın çok geç olmadan diyor her türlü darbeci resmi, sivil ne olursa olsun hayır diyoruz.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku