banner1024
SİYASET:
Cemil Yaman, Hürriyet'e yüklendi

22 Ekim 2018 Pazartesi 14:51

AK Parti’nin geçtiğimiz günlerde yapılan Dilovası Danışma Meclisi’nde konuşan Kömürcüler OSB ile ilgili CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e sert sözlerle yüklendi. Kömürcülerin kaldırılması için yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade eden Yaman, Hürriyet’i şov yapmakla suçladı. Dilovası’nın dışarıdan karıştırılmak istendiğine vurgu yapan Yaman, “Kömürcüler OSB'nin yapılmasına kim izin verdi. Biz mi izin verdik? O matmazel gelip burada konuşuyor. Bizim dönemimizde sanayi alanına bir karış izin vermedik. Dilovası doydu. Çöp deponi alanını kaldıracağız dedik. Hemen eylem yapmaya başladılar. Biz ‘zaten kaldırılacak dedik’ ve kaldırdık. AK Parti kaldırdı. Onların böyle bir gücü yok. Yapılacaksa biz yaparız.”diye konuştu.

DIŞARIDAN GELİP DİLOVASI’NDA ŞOV YAPIYORLAR

Muhalefetin yerel seçime dair oy peşinde olduğunu vurgulayan Yaman, “Aslında bütün mesele önümüzde bir yerel seçim var. Amaçları oy devşirmektir. Bunun için benim mazlum halkımın yanındaymış gibi görünüyorlar. Ben Kömürcüler OSB için eylem yapan bütün gençlerimize saygı duyuyor ve onları tebrik ediyorum. Ama siyasi oy devşirmek isteyenleri, siyasi ranta çevirmek isteyenleri de kınıyorum. Dilovası dışından gelip burada şov yapamazlar. İnşallah bu konuyu Salı yada Çarşamba günü TBMM'de gündeme getireceğim. Bizim derdimiz halkımızdır. Biz derdimizi halkımıza anlatacağız.”dedi.

KÖMÜRCÜLER OSB KALKACAK

Kömürcülerin kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Yaman, “Kömürcüler OSB kaldırılacaksa biz kaldırırız. Kömürcüler OSB çok büyük bir OSB değil. 22 tesis var. Taşınması zor değil. Ancak kazanılmış hakları var. Biz onlara zulüm etmeden konuşarak anlaşarak bu sorunu çözeceğiz. OSB'nin buradan taşınması için ne yapılması gerekiyorsa biz yapacağız. Biraz zaman zaman alacak ama kaldıracağız. Yer seçimi yanlıştır. Bunu her zaman dile getirdim. Biz inanmadığımız şeyleri söylemedik. Yemin olsun ki biz halkımızı aldatmadık. Halkımızı da aldatmayacağız. Halkımız ne isterse onu yapacağız. Biz halkımız bu milletimiz için çalışıyoruz. 

DİLOVASI, KANSEROVASI DEĞİL

Kamuoyunda Dilovası’na yönelik “Kanserovası” benzetmelerine ateş püsküren Yaman, “Şunu kimse unutmasın. Dilovası kanser ovası değildir. Dilovası yiğitlerin ovasıdır. Dilovası'nda hava ölçüm cihazları var. 24 saat canlı yayın yapıyorlar. Takip edin. Hiç bir zaman Türkiye ortalamasının üstünde değildir. Kandırmayın bu milleti. Dilovası ayakkabısını boyadığı insanı belediye başkanı ardından da milletvekili yapan insanlardır. Kömür tozundan kimse kanser olmaz. Kömür tozu kirletir. Ve Dilovası'nı kirletiyor. Biz bu kirliliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. İnşallah kaldıracağız."dedi.

      

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku