SİYASET:
Çetinkaya Canlı Yayında Soruları Yanıtladı

21 Ocak 2019 Pazartesi 08:20

Gebze'de siyasete kadın elinin değeceğini ifade eden Çetinkaya "Gebze için hayallerimiz var ve bu hayallerimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Biz hep beraber yaşanabilecek bir Gebze yaratmak istiyoruz" diye konuştu. 2011 Yılında mecburi hizmet için geldiği Gebze'de o tarihten bu yana yaşamını sürdürdüğünü dile getiren Çetinkaya," Gebze yapı, doku ve tarihsel geçmiş olarak sevdiğim ve yaşamaktan büyük keyif aldığım bir ilçe. Herkes İstanbul'a gitmek isterken ben Gebze'de kalmak istedim. Gebzeli olmak ayrı bir duygu. Ben artık Gebzeliyim diyorum. Tabii ki de en önemlisi Gebzelilik bilincine sahip olabilmek" ifadelerini kullandı.

Siyasete ilk olarak İYİ Parti Yönetim Kurulu'nda sosyal ve sağlık politikalardan sorumlu başkan yardımcısı olarak adım attığını söyleyen Çetinkaya, sonrasında İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk'ün takdiri ve kendi istediği ile Gebze belediye başkanlığına aday olduğu bilgisini verdi. Siyasete neden İYİ Parti'den girdiği sorusunun yöneltilmesi üzerine Çetinkaya, “Benim iki tane kadın idolüm var. Biri İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener diğeri de rahmetli Türkan Saylan Hocam. Küçüklüğümden beri Meral Akşener'i çok seviyorum. İYİ Parti kurulduktan sonra özellikle bu oluşum içerisinde yer almam gerektiğini düşündüm. Kadınların bilinçlenerek siyasette yer alması gerektiğini düşünüyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün biz kadınlara 1934 yılında verdiği seçme ve seçilme hakkını kendi üzerime düştüğü kadarıyla yerine getirmek istiyorum. Bunun içinde özellikle İYİ Parti'yi seçtim" dedi.

HALKIMIZ İLE DİRSEK TEMASINDA OLMAK BİZE GÜÇ VERİYOR

Tüm Gebze halkına ulaşmaya çalıştığını belirten Çetinkaya, “Aday adaylığımdan bu yana Gebze'nin bütün köylerine gittim. Gebze'nin her Mahallesi’nde toplantı düzenleyerek halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Halkımız ile dirsek temasında olmak bize güç veriyor. Yansımalarını sandıkta göreceğiz" dedi. Siyasetin ekip işi olduğunu kaydeden Çetinkaya, sahada ekip arkadaşları ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini iletti. Kadın olarak aday olmanın zorluğuna dikkat çeken Çetinkaya," Ancak ben kazanmayı ve başarmayı çok seviyorum. Gebze'de de kazanacağımıza inanıyoruz. Genç, dinamik bir ekiple önümüze bakarak yürümek istiyoruz. Geçmiş seçimlerde alınan sayılara bakmıyoruz. Biz yeni bir yarışın içindeyiz. Hizmet odaklı bir yönetim anlayışı ile Gebze kazansın istiyoruz" dedi.

Yeni bir belediyecilik anlayışı oluşturmak istediklerini vurgulayan Çetinkaya, “Biz geleceğe odaklanıyoruz. Öncelikli olarak dürüst, ahlaklı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı oluşturmak ve halkı yönetime dahil etmek istiyoruz. Halk meclislerinin ve kent konseylerinin olması gerekiyor. Denetim mekanizmalarının kurulması gerekiyor. Şeffaflık ilkesine bağlı olarak her kesimden insan, belediyenin yaptığı işleri sorgulayabilmeli. Kimsenin kafasında soru işaretine yer olmamalı” diye konuştu. Belediye Başkanı olması halinde ilk yapacağı faaliyetin Gebze Belediyesi'nin kapısını kaldırmak olacağını dile getiren Çetinkaya, “Halkla aramızda duvarlar olmadan birebir görüşebilmek istiyoruz. Yeni görüş ve fikirlere açığız ve herkesin fikrine sonsuz saygımız var” sözlerini dile getirdi.

MOR MENEKŞE FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ

Gebzesporu çok önemsediğini belirten Çetinkaya, “Çünkü Gebzespor bizi başka illere tanıtan bizim yüzümüz olan bir oluşum. Yönetime seçilmemiz halinde Gebze için yapmak istediğim işlerden biri de mor menekşe festivali düzenlemek. Gebzespor'umuzun simgesi olan mor menekşe ile Türkiye'nin başka illerinden gelecek insanlarımıza Gebzespor’umuzu ve Gebze’mizi tanıtmak istiyoruz. Spor insanlar arasında kaynaşmanın ve dostluğun pekişmesini sağlayan bir araçtır.  Spor ahlak sağlar, düzen getirir, mutluluk verir. Gebzespor dışında diğer amatör spor kulüplerinin geliştirmesi ve engellerinin spora yönlendirilmesi ile ilgili hazırlamış olduğumuz projelerimiz var" diyerek sözlerini noktaladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku