banner1006
SİYASET:
Ceyhan'dan 1 Mayıs ziyareti!

30 Nisan 2016 Cumartesi 10:23

 Ziyaretlerinin üçüncüsünü Genel İş Sendikası’na yapan AK Parti İl yönetimi, burada da Genel İş Sendika Başkanı Vedat Küçük ve yönetimi ile bir araya gelerek 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. Ziyarette Başkan Küçük’ün yanı sıra şube yönetimi, Lastik İş Sendika Şube Başkanı Tezcan Ay ve Emekli Sen Şube Başkanı İbrahim Turgut da yer aldı.

 ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “İşçi kardeşlerimizin yüzyılları aşan mücadelesinde bugün AK Parti sayesinde belki nihai hedeflere ulaşılmasa da birçok konuda önemli adımlar atıldığını ve atmaya da devam edileceğini de ifade ediyoruz. Olaya siyaset üstü bakmak suretiyle yarınlarda daha güvence altında tazminatlarından tutun sosyal haklarına kadar kıdemlerine kadar her konuda müzakere edilmesine işçilerimizin haklarının ellerinde kalması adına bizler de elimizden geleni yapacağız” dedi.

 ÇOK SÖZÜMÜZ VAR

Genel İş Sendika Başkanı Vedat Küçük ise, “Türkiye işçi sınıfının ve dünya işçi hareketinin en anlamlı, en önemli günü 1 Mayıs. Bu anlamda da 3 yıldır Kocaeli’de kutluyoruz ve bu yıl da aynı şekilde olacak. DİSK’in de son aldığı kararla Bakırköy’de bu yılın hassasiyetinden dolayı sadece Taksim sürecinde 1977’de yitirdiğimiz emek şehitlerini anarak oradan da miting yapılacak. Söyleyecek çok sözümüz var. Özellikle bu istihdam büroları, kiralık işçilik modellerinin Türkiye’deki kurallı çalışma hayatına çok zarar vereceğini düşünüyoruz. İş barışının sürekliliği adına bizim sendikal anlayışımız hep bu noktada” ifadelerini kullandı.

 BORDRO MAHKUMLARIYIZ

Küçük, “Taşeron sisteminin kadro sürecinde de memur sendikalarına geçirilmesi, bence bir işçinin memur statüsünde sayılmasının da doğru olmayacağını düşünüyoruz.  Umuyoruz ki taslak meclise gelirken bu tür durumlar da düzeltilir. Biz emeğiyle geçinen insanlar bordro mahkumlarıyız. Türkiye’de en fazla vergi güdümüne mahkum olan bizleriz. Bizler 1 Mayıs’ta İşçi Bayramımızı kutlarken bir yandan da miting alanlarında bu tür sorunlarımızı dile getirmek istiyoruz. Kesintisiz 14 yıldır bu ülkeyi yöneten bir iktidar partisiniz. Emekçilerin bu tür sorunlarının çözümü noktasında reel adımları atmanızı bekliyoruz ve sendikaların özgürlükçü iradesinin daha fazla öne çıkartılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku