SİYASET:
CHP Büyükşehir meclisini terk etti

13 Ekim 2018 Cumartesi 10:58

Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığında düzenlenen toplantıya belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

87 maddenin yer aldığı toplantıda CHP grubunun meclise sunduğu 5 önerge oy çokluğu ile okunmayarak yazılı olarak cevaplanmasına karar verildi. Gergin dakikaların yaşandığı mecliste CHP grup başkan vekili Engin Taşdemir, “Bizim CHP grubu olarak ekmeği evine götüremeyen vatandaşın sorununu konuşmak istiyoruz, siz bunu bile okutmayarak bizi yok sayıyorsunuz. Sizi bu kibriniz bitirecek” dedi.

BAŞKAN ŞOV YAPMAKLA SUÇLADI

Taşdemir’e yanıt veren Başkan Karaosmanoğlu, “Müsaade etmiyorum. Burası şov yeri değil. Siz şov yapıyorsunuz. Bu kadar fazla önerge, zaman kaybı” dedi. Bunun üzerine meclisi terk eden CHP grubuna AK Parti meclis üyeleri de tepki gösterirken, "CHP grup üyeleri yasa dışı iş yapıyorsunuz" diyerek meclise tepki gösterdi. CHP grubunun sunduğu önergelerde Kömürcüler OSB, Halkekmek, Yeni Otobüs hattı, Büyükşehir’e ait icralık arazi ve okullarda bulunan yapısal sorunlar yer alıyordu.

HALKA SAYGISIZLIK

Toplantının sonunda Başkan Karaosmanoğlu, "Meclisin bir usulü var. Niye buradan gidiyorsun.Buradan kalkıp gitmek seni seçen halka saygısızlıktır. Meclis soru soracağın yer. Burası bir hizmet yeri. Zaman israfını önlemek lazım. Muhalefet adına üzülüyorum. Burada kenti kucaklayan muhalefet üyelerine ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

TİYATRO OYUNU

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP’li Orhan tanmış, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Halkın sorunlarını mecliste dile getirmek mi şov?Yoksa bunu engelleyip, sonra arkamızdan konuşmak mı? Hiç mi yüzünüz kızarmadı? Biz size yakıştıramadık kendinize yakıştırdığınız bu tutumu. Orada söylediğiniz tüm yalanları reddediyor ve sizlere iade ediyoruz. Sizin konuşulmasını engel olduğunuz önergelerimizi biz tüm Kocaeli halkına duyuracağız. Ve diyeceğiz ki sizleri bu anlayış yönetiyor. Bunların kibirleri boylarını aşmış, ulaşılamıyor, konuşulamıyor. Gerçekler bunlar bunlar diye anlatacağız. Biz Meclisi terk etmedik, etmeyeceğiz de. Ama Karaosmanoğlu bizim o mekânda oynadığı tiyatro oyununun sessiz figüranları olmamızı istemesine de her zaman karşı çıkacağız. Doğru olan ne ise, vatandaşın sorunu ne ise onu her ortamda dile getireceğiz. Bizim tarafımız belli, biz Halk tan yanayız da,

Siz neyi savunuyorsunuz onu anlayamadık..

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku