SİYASET:
CHP'den Büyükşehir yönetimine eleştiri

21 Kasım 2018 Çarşamba 15:24

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri Engin Taşdemir ve Orhan Tanış, İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile birlikte İl Binası’nda 2017 yılı Sayıştay Denetim raporu ve kentin imar konularına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıda ilk olarak Sayıştay raporu ile ilgili konuşan meclis grup sözcüsü Engin Taşdemir, “ Yapılan ihaleler şeffaf değildir, gerekli özen gösterilmemiş, yaklaşık maliyet yanlış hesaplanmış, taşınmazların birçoğu kayıtlarda yoktur. Yaklaşık 2 Milyar üzeri bir bütçesi olan belediyenin muhasebe kayıtları nasıl olur. Bunlar kayıtlarda yoksa bu taşınmazlara kim kullanıyor. Yapılan bu usulsüzlük ile kamu zarara uğratılmıştır. Karaosmanoğlu’nun vicdanı rahat mıdır? Artık bu yanlışlar Kocaeli halkı tarafında görülmeli ve bu belediye oy verilmemeli.

KEYFİ İŞ YAPIYORLAR

Daha sonrasında söz alan Orhan Tanış MİA ve projesi ve Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili olarak, “ Finansal ve mali konularda keyfi bir yönetim anlayışını benimseyen Büyükşehir teknik konularda yönetmeliklerde de keyfi iş yapıyor. 10 ay önce kamuoyunun tartıştığı MİA projesi vardı. MİA projesi konusunda mevzuat olarak nazım imar plan yetkisi büyükşehirde. İmar yetkisi de ilçe belediyelerinde. Büyükşehir belediyesi ilçe belediyelerinden gelen imar planlarını nazım imar planlarını inceler onaylar veya düzeltir. Bunun süresi de 3 aylıktır ve sonuca bağlaması gerekir.

İL DIŞINDA ÇÖP GELECEK Mİ?

 İlçeden gelen 1/1000 imar değişikliği büyükşehir tarafından 10 ay önce gelen planı onaylamayıp elinde tutmaktadır. Bu planın askıya çıkarılması gerekmekteydi. Yetkisini aşarak elinde tutan Büyükşehir suç işlemektedir. MİA ile ilgili plan değişiklikleri neden uygulanmıyor. Katı Atık Bertaraf tesisi ile ilgili alınan karara göre İzmit’in tepesinde orman alanında Büyükşehir meclisinden geçirdi. 26 Kasım2a kadar bu plan askıda . Yerin uygun olmadığını düşünen vatandaşlar büyükşehir çözüm masalarına dilekçe verebilirler. Cevabını alamadığımız 3 soru, bu tesis için anlaşma yapılacak şirkete bir çöp garantisi var mıdır? Bu tesise il dışında katı atık gelecek mi, çöpler bu ormanlık alanda düzenli depolanacak mı?” 
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek,...

Haberi Oku