banner1006
SİYASET:
Davutoğlu Kocaeli'den 11'de 11 istedi

23 Mayıs 2015 Cumartesi 17:22

Milli İttifak, HDP, CHP ve MHP’nin mitinglerinin ardından Perşembe Pazarıson mitinge, iktidar partisi AKP’nin mitingine ev sahipliği yapıyor. Saat 17.00’de başlayacağı açıklanan mitingin duyurusu bir ay önceden yapılmaya başlanmıştı. Şehrin pek çok noktasına afişler asan, billboardlar yerleştiren, seçim araçları ve medya yoluyla mitingi duyuran AKP Kocaeli Teşkilatı’nın miting kurulu, günler öncesinden kenti AKP bayrakları ile donattı. Sabah saatlerinde şehir merkezine gelen vatandaşlar, D-100 karayolu, köprüler ve Yürüyüş Yolu’nda AKP’nin bayrakları ile karşılaştı.

 

 

 

 

İLÇE İLÇE HEDEF KOYDU

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitingle ilgili daha önce verdiği bilgide; hazırlık komitesinde Mehmet İpşiroğlu ve Ekrem Özenir yönetiminde 250 partilinin mitingde görev yapacağını duyurmuş ve ilçe ilçe mitinge katılım hedeflerini açıklamıştı. Ceyhan’ın mitinge ilçelerden beklediği katılımcı sayıları; İzmit için 30 bin, Gebze için 11 bin, Darıca için 7 bin, Körfez için 7 bin, Gölcük için 7 bin, Derince için 7 bin, Çayırova için 6 bin, Kartepe için 7 bin, Başiskele için 7 bin, Karamürsel için 5 bin, Kandıra için 5 bin ve Dilovası için 5 bin olmak üzere toplam 104 bin kişiydi.

 

 

YOĞUN ÇABA SARF ETTİ

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, 30 Mart yerel seçimlerinden önce 23 Şubat’ta ilimizde gerçekleştirdiği mitingde 100 bin kişinin üzerine çıkılmıştı, insanlar alanın dışına taşmıştı. O dönem il başkanlığı görevinde ise Mahmut Civelek vardı. Ceyhan da bu başarıyı baz alarak hedefi yüksek tuttu. Ancak bu kez il başkanı Civelek değil, Ceyhan ve Başbakan Erdoğan değil, Davutoğlu’ydu. Miting her iki isim için ilk ve Kocaeli için ise genel seçim öncesi son miting oldu. Ceyhan bu yüzden, ortaya koyduğu hedefi gerçekleştirmek, hem partisine hem de Davutoğlu’na moral vermek için yoğun çaba sarf etti.

 

DEV AFİŞ VE POSTERLER

Hedefe ulaşmak ve kusursuz bir mitinge imza atmak amacıyla çalışmalarını sürdüren AKP Kocaeli Teşkilatı, Davutoğlu’nun karşılanmasından, alanın süslenmesine, alana gelecek vatandaşlara dağıtılacak bayrak ve sudan, alanda görev alacak partililere kadar her şeyi düşündü. Perşembe Pazarı alanı gelin gibi süslendi, her yere parti bayrakları, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulu Önder Atatürk posterleri ile dev Türk bayrakları asıldı. CHP’nin noterli vaatleriyle dalga geçen Nasrettin Hoca’nın karikatürünün olduğu ve benzer afişler de alanı süsleyen diğer materyallerdi. Alanın ikiye bölündüğü, kadınların ayrı, erkeklerin ise ayrı noktalarda konuşlandırıldığı görüldü.

 

BASIN İÇİN BİR İLK

Partililer ve vatandaşlar saatler öncesinden miting alanına gelmeye başladı. Katılımcılar alana ilçelerden otobüslerle taşınarak getirildi. Otobüsler, çevredeki otoparkları doldurdu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, 2 bin 642 polisin ve 6 ambulansla sağlık ekiplerinin görev yaptığı alana polis arama noktalarından geçerek giren vatandaşlara 60 bin Türk ve AKP bayrağı ile 100 bin adet su dağıtıldı. Basın mensupları ise saat 16.00’da arama noktalarından geçirilerek kendileri için hazırlanan dorseye alındı. AKP mitinglerinde bir ilk gerçekleşti ve basın mensupları için masa sandalye, yiyecek içecek, elektrik ihtiyacı her şey karşılandı. Vatandaşlar da saat 16.30 sıralarında alana girmeye başladı.

 

10 BİNLERCE KİŞİ

Genç yaşlı, çocuk kadın 10 binlerce kişinin katılım gösterdiği, neredeyse boş yer kalmayan alanda heyecanla Davutoğlu’nu bekleyen vatandaşlar, çalan AKP seçim şarkıları eşliğinde halaylar çekerek coştu. Sıcak havaya rağmen yığın yığın alana gelen vatandaşlar, bayram havasında saatler geçirdi. Vatandaşlara Türk bayraklarını yerlere atmamaları konusunda sık sık uyarılar yapılması dikkat çekti. Saat 17.00’de başlayacağı açıklanan Kocaeli mitingi öncesi Davutoğlu, saat 13.00’te Karabük’te, saat 15.00’te ise Sakarya’da miting gerçekleştirdi. Bu nedenle Davutoğlu’nun alana gelişi saat 19'u buldu. Davutoğlu, saat 18:40 sıralarında helikopterle Outlet Center arkasındaki Atletizm Pisti’ne iniş yaptı. Eşi Sare Davutoğlu ve kurmaylarıyla birlikte piste iniş yapan Davutoğlu’nu partililer coşkuyla karşıladı.

 

 

 

BİZİM BİR İLÇEMİZ KADAR

Davutoğlu alana henüz gelmeden piste İl Başkanı Şemsettin Ceyhan çıktı. Katılımcıları selamlayan Ceyhan, yoğun katılım nedeniyle herkese teşekkür etti. Ceyhan, “13-0’ın, AKP’nin başkenti Kocaeli’ye hizmet etmekten gurur duyuyorum” dedi. Geçmiş mitingleri hatırlatan Ceyhan, bu alanın iktidarın anahtarını kendilerine vereceğini söyledi. Ceyhan muhalefetin ilimizdeki mitinglerine de gönderme yaparak, “Her biri mitingden önce 50 bin, 100 bin hedef koymuştu ama gördük ki benim bir ilçemden gelen vatandaş kadar kimseyi getiremediler” ifadelerini kullandı.

 

KARAOSMANOĞLU VE ERGÜN KONUŞTU
Ceyhan’ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kürsüye çıktı. Yapılan hizmetlerden bahseden Karaosmanoğlu, tek eksiklerinin gençleri ihmal etmek olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu kürsüdeyken Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın içinde bulunduğu helikopter saat 18.30’da alanın üzerinden geçerek halkı selamladı. Davutoğlu, bir süre alanın üzerinde helikoptere gezerek alanı inceledi. Bu sırada sahneye Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün çıktı ve Başbakan’ın halkı selamladığını duyurduktan sonra kısa bir konuş yaparak AKP’nin kuruluş gayesini anlattı.

 

 

 

11 VEKİL İSTİYORUM

Ahmet Davutoğlu, saat 18.50’de konvoy eşliğinde alana gelerek, halkı selamlamak için kürsüye çıktı. Davutoğlu, halkı selamladıktan sonra, kürsüden indi. Ardından Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, bakanlar Ayşe Nur İslam, Fikri Işık, milletvekilleri Nihat Ergün, Azize Sibel Gönül, Muzaffer Baştopçu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, milletvekili adayları Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemalettin Kaflı, Sami Çakır, Ayşe Müge Olşen, Halit Çokan, Yalçın Coştur, Yahya Coşkun, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, el ele tutuşarak vatandaşları selamladı. Selamlamanın ardından Fikri Işık konuşma yapmak üzere sahneye geldi. Işık, muhalefete yüklenerek, alandaki coşkudan bahsetti, Kocaelililere teşekkür edip övgüler yağdırdı. Işık, Kocaeli’nin bilim ve teknolojinin başkenti olacağını ifade etti.

 

KOCAELİ BİZE SAHİP ÇIKTI

Işık, Kocaeli’de muhalefetin yaptığı mitingleri hatırlatarak, “Hepsini toplasanız bizimki kadar değil. Onların mitinglerini toplayıp, 5 ile çarpın, alacağımız oyu siz hesaplayın, katılımı siz hesaplayın” dedi. Ardından Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gönül kürsüye çıkarak, katılım için Kocaelililere teşekkür etti. Sonrasında büyük alkışlar eşliğinde Ahmet Davutoğlu konuşmasını yapmak üzere sahneye geldi. Davutoğlu, helikopterden baktığında Kocaeli’nin şimdiden seçimlerin sonucunu açıkladığını gördüğünü ifade etti. Tek tek ilçeleri selamlarını ileten Davutoğlu, Kocaeli’nin kendilerini çok iyi bildiğini, her daim hizmet aşklarına sahip çıktıklarını belirtti. Alanda hep bir ağızdan “Başbakan Ahmet Hoca”, “Oley Ahmet Davutoğlu” sesleri yankılanmaya başladı. Davutoğlu, “Allah razı olsun, bu coşkuyu sandığa da yansıtın” diye konuştu. Davutoğlu, ardından muhalefete ve paralel yapı diye bahsettiği cemaate yüklendi.

 

KOCAELİ İSTANBUL’DAN FARKSIZ OLACAK

Davutoğlu, CHP’nin Megakent Projesi’ni eleştirirken, Marmaray’ın ileride İzmit’e kadar geleceğini müjdeledi. Davutoğlu, “17 Ağustos depreminde Kocaeli’ye geliyorlardı, şimdi 3. Körfez Geçiş Köprüsü’nü yaptık. Hızlı treni biz yaptık. Yapılan ve yapılacak tüm hizmetlerin merkezinde Kocaeli var. İzmit-İstanbu-İzmir Otoyolu ile İstanbul-İzmir arası 3,5 saate inecek. Yine merkezinde Kocaeli var. Daha nice mega projeler yapacağız. Ve merkezi hep Kocaeli olacak. Siyasi açıdan şanslıdır Kocaeli” dedikten sonra tek tek il başkanlığı yapan isimleri saydı ancak ilk kez milletvekili adayı gösterilmeyen eski il başkanı Mahmut Civelek’i unuttu. Kocaeli’nin metro ile İstanbul’a bağlanacağını müjdeleyen Davutoğlu, “Artık Kocaeli ile İstanbul’u ayırt etmek mümkün olmayacak. Bilişim Vadisi’nin temelini yakında atıyoruz. Kocaeli’ye Bilim Merkezi de kurduk. Kılıçdaroğlu’nun hayalini kurduğu çip fabrikası var ya, Kocaeli’ye çip fabrikasını da kuruyoruz” dedi. Davutoğlu, daha sonra diğer hizmetleri de sayarak, Kocaelililerden 11 milletvekilinin tamamını istedi. Davutoğlu, bugün miting ve toplantı olarak bugün 5 program yaptığını ifade ettikten sonra tüm Kocaelilerden destek isteyerek sloganlar eşliğinde kürsüden indi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku