SİYASET:
Ekonomiyi Demokrasi ayaklandırır!

23 Temmuz 2016 Cumartesi 10:20

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, Bakanlar Kurulu’nca ilan edilen 3 aylık OHAL’in hayatın her alanının olduğu gibi ekonomiyi de olumsuz etkileyeceğini söyleyen Tarhan, Türkiye’nin ekonomide çok riskli bir dönemi görebileceğini söyledi.

OHAL EKONOMİYİ ETKİLER

Yaptığı açıklamada; Türk ekonomisini ancak demokrasinin ayağa kaldırabileceğini söyleyen Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan şunları belirtti;“Ülkemizde yaşanan bu karanlık günler karşısında millet iradesinin tecelli ettiği TBMM’de, bütün siyasi partiler, birlik ve beraberlik içinde darbeye karşı ortak bir tavır içinde hareket etti. Tüm siyasi partiler, siyaset üstü bir anlayış ve sorumluluk içinde gür bir sesle darbelerin karşısında olduğunu ifade etti. Ancak; bu kararlı ortak duruşun ardından TBMM’yi devre dışı bırakacak OHAL uygulaması ilan edildi. Hayatın her alanını olduğu gibi ekonomiyi de etkileyecek bu karar, millet iradesini tek adama bağlayacak bir anlayışın tezahürüdür.

DEMOKRASİ VE PARLAMENTER SİSTEM

Hem yatırım ortamına ilişkin tasarıları meclise getireceksiniz hem de yatırım ortamının temelinden sarsacak güvensizlik ortamını dünyaya ilan edeceksiniz. Bu büyük çelişkinin altından ekonominin kalkması mümkün mü? Huzurun, barışın, güven ortamının tesisi için demokrasi ve parlamenter sistem dışında bir alternatif yoktur. Ülke ekonomimizin çıkışı ancak bu sayede sağlanabilir.”

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku