SİYASET:
Erdoğan: 'Kocaeli'den şüphem yok'

18 Nisan 2015 Cumartesi 21:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kocaeli Başkanlık Sistemi’ni onaylayacaktır. Yeni Türkiye’yi Kocaeli ile inşa edeceğiz” diyerek, parti ismi vermeden AK Parti için Kocaelililer’den oy istedi. Büyükşehir’in “196 proje” demesine rağmen Erdoğan, 92 yatırımı açtıklarını ifade etti

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük endüstriyel dönüşümü olan SEKA Park’ta, SEKA fabrikalarının restorasyonu ile yapılan SEKA Bilim Merkezi ile birlikte 2013 yılından bu yana yapılan ancak resmi açılışları gerçekleştirilmeyen 195 yatırım resmi olarak hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılan resmi açılışa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, SEKA Kültür Parkı’nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Büyük coşkunun yaşandığı alana vatandaşlar, saat 15.00’ten itibaren gelmeye başladı. Erdoğan saat 17.26’da alana geldi.

 

 

 

GECİKMELİ GELDİ

Saat 14.00’ten önce ilimize gelmesi beklenen Erdoğan, İstanbul'daki programının aksaması nedeniyle ancak saat 15.00 sıralarında kente ulaşabildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentimize gelişi nedeniyle D-100 karayolunun çeşitli noktaları da dahil pek çok noktada güvenlik amacıyla yollar trafiğe kapatıldı. Bu durumdan en çok etkilenen ise Türk Pirelli Fabrikası oldu. Mesaisi biten işçiler, kıyafetlerini değiştirip fabrika dışına çıktı ancak trafiğin felç olması nedeniyle servislerin gelmediğini gördü. Akşam mesaisine gelen işçileri taşıyan servisler de kapatılan yollar ve felç olan trafik nedeniyle fabrikaya ulaşamayınca üretim zorunlu olarak durdu.

 

EDOK’TA FİDAN DİKTİ

Erdoğan, saat 15.00 sıralarında özel uçağıyla Cengiz Topel Havalimanı’na indi ve buradan EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı’na geçti. Erdoğan’a ziyaretinde; eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga eşlik etti. Erdoğan ve beraberindekileri; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, bazı ilçe belediye başkanları ve komutanlar karşıladı. Erdoğan, burada komutanlarla ve kendisini karşılayanlarla bir süre sohbet ettikten sonra EDOK’un bahçesine fidan dikti ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte fidanı suladı.

 

VALİLİĞE ZİYARET

Valiliğe giderken Perşembe Pazarı’nda kurulan “Hayır Pazarı”na da uğrayan Erdoğan, pazardaki vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erdoğan, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Valiliğe geçerek, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’ndan brifing aldı. Erdoğan'ın gelişi nedeniyle Valilik binasına çıkan tüm sokaklar, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yine Valilik çevresindeki tüm apartmanların üstüne de keskin nişancılar konuşlandırıldı. Güzeloğlu ile görüşmesinin ardından açılış töreninin yapılacağı Seka’daki Bilim Merkezi’ne doğru yola çıkan Erdoğan, yüzlerce vatandaşın alkışları ve sloganları eşliğinde otobüsle alana geldi. Erdoğan’ın alana gelişiyle birlikte, saatler önceden alanı dolduran vatandaşlar büyük coşku yaşadı.

 

 

HAREMLİK SELAMLIK

AKP milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş; Erdoğan’ı sloganlarla ve pankartlarla karşıladı. Alanı gören tüm yerlere özel harekat ve keskin nişancıların yerleştirildiği Bilim Merkezi bahçesine, basın mensupları da iki ayrı noktada aranarak alındı. Ayrıca, alanda haremlik selamlık bir düzen olduğu görüldü. Üzerinde Erdoğan yazılı şapkaların ve Türk bayraklarının dağıtıldığı törende, renkli görüntüler vardı. Yaklaşık iki saat boyunca Cumhurbaşkanı’nı bekleyen vatandaşların coşkusu, Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüye çıkmasıyla doruğa çıktı. Erdoğan alandaki vatandaşları bir süre selamladıktan sonra kürsüyü konuşmasını yapması için Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’na bıraktı.

 

BALIKLAR DA ÇOK SEVDİ

İlk olarak kürsüye gelen Karaosmanoğlu, Sekapark’ın önemine vurgu yaptı. Karaosmanoğlu, “Kocaeli’ye kazandırdığınız eserler sizin vizyonunuzdur.  Biz ve şehrimize bu vizyonu kazandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Biz sizin talimatınızla Sekapark’ımızı Kocaeli halkına armağan ettik. Eskiden burada ağaçlar kağıda dönerdi, şimdi tohumlar ağaç oluyor. Artık o ağlayan, üzülen, büzülen şehrin yerine çok güzel bir Kocaeli’yi sizin öncülüğünüzde oluşturduk. Halkımız denizle kucaklaşmayı inanın çok sevdi. Sadece insanlar değil balıklar da çok sevdi. Terk ettikleri Kocaeli’ye geri geldiler. Sekapark, Kocaeli’nin aydınlık yüzünü bize gösteriyor” dedi.

 

BUNLAR SİZİN ESERİNİZ

Daha sonra kürsüye Vali Güzeloğlu çıktı. Türkiye’de ve Kocaeli’de olumlu gelişmelerin olduğunu, bunun mimarının da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Güzeloğlu, “Bizlere verdiğiniz güç ve moral için sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Güzeloğlu’nun ardından konuşmasına başlayan Bakan Fikri Işık ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı selamlayarak, “Siz Kocaeli’ye yakın ilginizi hiç esirgemediniz. Bu muhteşem topluluk size olan saygı ve sevginin en güzel göstergesidir. Kocaeli’ye yapılan pek çok hizmetin altında sizin imzanız var. Sizlerin talimatıyla bu alanda Türkiye’nin en büyük ve modern parklardan biri yapıldı. Şu anda açılışını yaptığımız Bilim Merkezi de eminim ayrı bir değer katacak. Türkiye’de üretimin başkenti Kocaeli, ülkemizin yüksek teknolojili ekonomisine geçmesine de öncülük etmektedir” dedi.

 

KOCAELİ’DEN ŞÜPHE YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla birlikte alanda coşku iki katına çıktı. Kocaeli’deki yatırımların toplam maliyetiyle ilgili konuşan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından da övgüyle bahsetti. Alandaki vatandaşlar tarafından sık sık sloganlarla desteklenen Erdoğan, “Kocaeli her zaman yanında şeklinde” sloganlara da “Kocaeli’den en ufak bir şüphe yok. Kocaeli her zaman dik durdu” diyerek karşılık verdi. Erdoğan, söz konusu yatırımlarla ilgili olarak, “Büyükşehir Belediyesi maşallah alt yapıdan restorasyon işlerine kadar 359 trilyon liralık yatırımı bitirdi. Bugün bu eserleri siz kıymeti Kocaelili kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nü, şöyle helikopterle bir gördük. Rabbime hamdolsun, bize bugünleri gösterdi dedim. Artık bu körfezi dolaşmadan artık nereye gideceksen git, yollar kısaldı. Ne demiştik biz, yol medeniyettir. Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkıyor ve çıkacak” ifadelerini kullandı.

 

MEZARA KADAR

Kendi lehine atılan sloganlardan bir hayli mutlu olan Erdoğan, Kocaeli halkından övgü ile söz etti. Erdoğan, “Kocaeli’yle bizim muhabbetimiz çok eski. Buraya en son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen önce gelmiştim. Başbakanlığım döneminde her fırsatta Kocaeli’ye geldim, Kocaeli’yle pazara kadar değil, mezara kadar beraberiz. Kocaeli ile bağım gençlik yıllarımda başladı ve hep Kocaelili kardeşlerimle yol yürüdüm. Hamdolsun hayatımın önemli dönüm noktalarında bu kardeşlerim yanımda oldu. Değerli kardeşlerim, Yeni Türkiye’yi Kocaeli ile birlikte inşa edeceğiz. Kocaeli sadece Türkiye’nin değil tüm bu coğrafyanın sesidir” dedi.

 

400 MİLLETVEKİLİ İSTEDİ

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde de parlamenter sistemin ‘buz dolabına’ kaldırıldığını belirterek Kocaeli halkından da 400 ya da referanduma yetecek kadar milletvekili istedi. Erdoğan, “Şimdi bu beş yıllık veya beş artı beşlik başkanlık sistemiyle Türkiye hiçbir zaman denetimden uzak olmayacaktır. Kardeşlerim parlamento yine olacaktır. Hesaba rahatlıkla çekebilecektir. Kardeşlerim 14 Ağustos 2014 itibariyle parlamenter sistem artık buzdolabına kondu. Ama ben diyorum ki siz bir gayrete girin, çalışın. Kapı kapı çalışmaya hazır mıyız? Mesele bitmiştir” diye konuştu. Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm protokol üyelerinin katılımıyla açılışları yapılan çalışmaların kurdelesi kesildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun...
AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek,...

Haberi Oku