banner1006
SİYASET:
'EYT'lilere hakkını verirseniz ülke batmaz”

12 Ekim 2018 Cuma 12:13

 

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet emeklilikte yaşa takılanlar konusunda mecliste yaptığı konuşmasında ortada büyük bir hak gaspı olduğunu dile getirdi. Milletvekili Hürriyet, 1999 öncesi çalışma hayatına başlayan sigortalıları mağdur etmenin hiçbir anlayışa sığmadığını söyledi.

SİYASİ DEĞİL VİCDANİ DÜŞÜNÜN

Konu hakkında mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “1999 öncesi çalışma hayatına dâhil olan ilgili sigortalı, hizmet süresi ve prim günü sonunda emekli olacağını bilerek çalışmaya başlamış fakat yapılan düzenlemelerle emeklilikte yaşa takılanlar, diğer adıyla EYT'li yurttaşlarımız ciddi hak kaybına uğramış ve mağdur olmuştur. Bir düşünün, emekli olmaya hak kazanıyorsunuz ama maaşınızı alamıyorsunuz. Burada ciddi bir hak gaspı var mıdır, yok mudur? Eğer bunun cevabını siyasi değil de vicdani bir şekilde verebiliyorsanız EYT'lilerin de hakkını verebilirsiniz demektir”

ERKEN EMEKLİLİK DEĞİL, EMEKLİLİK HAKKI

Sözlerine devam eden Milletvekili Hürriyet, “Milyar dolara saraylar yaptırıp, yarım milyarlık uçağa binip, ejder meyveli smoothie yiyip, kilosu 5 bin liralık beyaz çay içildiğinde ülke batmıyorsa emeklilikte yaşa takılanların hakkını verince de inanın batmaz. Bir an evvel emeklilikte yaşa takılanların sorunları bu Meclise gelmeli ve yaşatılan mağduriyet son bulmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak EYT'li vatandaşlarımızın mağduriyetlerini defalarca dile getirdik. Erken emeklilik değil, emeklilik hakkını isteyen yurttaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu
Saadet Partisi Gebze Belediye Başkan adayı Mustafa Türel, merkezi Yavuz Selim mahallesinde bulunan Espiye Soğukpınar...

Haberi Oku