banner1024
SİYASET:
Fatih Projesini sordu

04 Ekim 2015 Pazar 13:56

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Bu proje, topluma eğitim sistemimizi bilişim çağının gerektirdiği teknolojik altyapıya kavuşturacağız diye tanıtıldı. Ancak uygulama hiç de böyle olmadı.” dedi.  
SONUÇ SIFIR
Tahsin Tarhan, okulların teknolojik altyapısının buna hazırlanmadığını vurgulayarak  
“Siz Türkiye koşullarında eğitimi bilgisayarı kullanarak yapmayı hedefliyorsanız, önce okulları buna hazırlarsınız. Okulların elektronik altyapısı bir yana, binlerce okulun daha doğru dürüst suyu, tuvaleti, lavabosu yok. Kömür alınamadığı ya da doğalgaz faturası ödenemediği için paltoyla ders işlenen okullar var bu ülkede” ifadesini kullandı.   AK Parti’li bakanların projenin maliyetinin 1 buçuk milyarı geçmeyeceğini söylendiğini ancak ortaya çıkan tablonun çok farklı olduğuna işaret eden CHP’li Tahsin Tarhan;”3 yılda 8 milyar para harcanmış. Sonuç sıfır. Ne öğretmenler memnun, ne de öğrenciler. Harcanan parayla kaç okul yapılır, kaç öğretmen atanırdı. 100 bin atanamayan öğretmen var, biz parayı içi boş projelere harcıyoruz. Fayda-maliyet analizi yapılmadan böyle bir projeye başlanılır mı?”  dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Fatih Projesini Sordu
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
CANDAN CAN 9 yıl önce

atanamayan öğretmenler , öğretmensiz boş geçen dersler, üniversite sinavinda temel bilimlerde yaşanan hezimet., bir türlü öğretilemeyen yabanci dil, vs. eğitimde çağ atlıyoruz gerçekten

banner376

banner375

banner377

banner981

Ömeroğlu ilk meclisini gerçekleştirdi
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçmesinin ardından Dilovası Belediye Başkanlığı koltuğuna...

Haberi Oku